Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotusten verkkoajanvaraus jatkossa terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta – puhelinajanvarauksessa takaisinsoittopalvelu

Koronarokotusten verkkoajanvaraus jatkossa terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta – puhelinajanvarauksessa takaisinsoittopalvelu

Siun soten koronarokotusten ja influenssarokotusten verkkoajanvaraus tapahtuu jatkossa samassa paikassa. Ensi vuoden rokotusajat sekä koronarokotuksiin että influenssarokotuksiin varataan jatkossa terveysasemien palvelujen ajanvarauksen kautta, joka löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/ajanvaraus. Terveysasemien ajanvarauksen suora osoite on verkkoajanvarauspth.siunsote.fi.

Tammikuun 2023 koronarokotusajat avautuvat varattaviksi 21.12.2022. Jatkossa seuraavan kuukauden koronarokotusajat avautuvat varattaviksi aina edelliseen kuukauden puolivälissä.

Jos koronarokotusajan haluaa varata vielä tämän vuoden puolelle, löytyvät loppuvuoden vapaat rokotusajat eVarauksesta osoitteesta siunsote.eaika.fi.

Siun sote otti käyttöön erillisen koronarokotusten ajanvarausjärjestelmän keväällä 2021 sujuvoittaakseen koronarokotusten ajanvarausta. Nyt rokotusten ajanvarauksen ruuhkat ovat tasoittuneet ja rokotuksista on tulossa niin sanotusti normaalitoimintaa. Tämän vuoksi erilliselle ajanvarausjärjestelmälle ei ole jatkossa tarvetta ja sen käyttö päättyy 31.12.2022.

Puhelinajanvarauksessa käytössä takaisinsoittopalvelu

Koronarokotusten puhelinajanvarauksen numero pysyy ennallaan. Puhelimitse rokotusajan voi varata numerosta 013 330 2131. Koronarokotusaika varataan jättämällä numeroon takaisinsoittopyyntö. Aiemmin maanantaisin kelllo 8–9 käytössä ollut puhelinpalvelu ei ole enää käytössä, vaan kaikki puhelinajanvarauksen tapahtuvat takaisinsoittopalvelun kautta. Myös erillinen riskiryhmien ajanvarausnumero (013 330 2705) poistuu käytöstä 30.12.2022.

Kaikki koronarokotusten puhelinajanvaraukset tehdään näin ollen jättämällä takaisinsoittopyyntö numeroon 013 330 2131. Takaisinsoittopyyntöihin vastataan mahdollisimman pian, viimeistään viikon kuluttua pyynnön jättämisestä.

Joensuun kantakaupungin koronarokotukset keskitetysti Siilaisen terveysasemalla

Influenssarokotusten yhteydessä koronarokotusten tehosterokotteita oli mahdollista saada Joensuun kantakaupungin alueella myös Niinivaaran ja Rantakylän terveysasemilla. Jatkossa rokotukset keskitetään jälleen Siilaisen terveysasemalle.

Lisätietoa Siun soten koronarokotuksista, rokotusryhmistä ja ajanvarauksesta löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.