Sisältöjulkaisija

angle-left Kirjaston perinteisten lehtien määrä vähenee vuoden alusta

Kirjaston perinteisten lehtien määrä vähenee vuoden alusta

Vuoden 2022 alusta alkaen Vaara-kirjastojen fyysisten lehtivuosikertojen määrä on jälleen hieman vähentynyt. Joensuun seutukirjaston tasolla eli Joensuun, Kontiolahden, Liperin, Outokummun ja Polvijärven kirjastoissa tämä tarkoittaa useita kymmeniä lehtiä.

Syynä lehtien määrän vähenemiseen on etenkin aikakauslehtien kohdalla voimakas hintojen nousu.

– Lehtivuosikertojen hinnat nousevat jatkuvasti, mutta määrärahamme eivät ole kasvaneet. Tämän myötä olemme joutuneet karsimaan vähemmän luettuja lehtiä valikoimistamme, palvelupäällikkö Riitta Kangas Joensuun seutukirjastosta kertoo.

Samalla valikoimista poistuneiden lehtien määrässä näkyy myös aikakauslehtien yleinen kehitys.

– Monia lehtiä on hiljattain lakkautettu tai niiden julkaisu on siirtynyt kokonaan verkkoon, jolloin emme voi niitä kirjastoonkaan tilata, Kangas jatkaa.

Verkkoon on siirtynyt etenkin erilaisia järjestölehtiä.

Fyysisten lehtien lisäksi Vaara-kirjastoilla on käytössä monia e-lehtipalveluita. Suomalaisia aikakauslehtiä sisältävä eMagz ja tuhansia lehtiä yli 60 kielellä sisältävä PressReader ovat käytettävissä myös kotoa käsin. Palveluihin kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja siihen liitetty nelinumeroinen PIN-koodi. Kotimaisia sanomalehtiä sisältävä ePress-palvelu on käytettävissä kirjastossa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.