Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki ja PKO sopimassa Asemanseudun pysäköintilaitoksesta

Kaupunki ja PKO sopimassa Asemanseudun pysäköintilaitoksesta

Joensuun asemanseudun kehittämisen kannalta keskiössä ja edellytyksenä olevan pysäköintilaitoksen toteutuminen on mahdollista tavoiteaikataulun mukaisesti 31.12.2020 mennessä.

Kaupunki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ovat saaneet neuvoteltua pysäköintilaitoksen toteuttamista koskevan yhteistyösopimuksen, joka tuodaan päätöksentekoon. Kaupungin puolelta asiasta päättää kaupunginhallitus. Sopimus edellyttää myös PKO:n hallituksen hyväksynnän.

Yhteistyösopimuksen mukaisesti PKO toteuttaisi ilman kaupungin rahoitusta pysäköintilaitoksen palvelemaan yleistä pysäköintiä sekä asemanseudulle kaavoitetun asuntokorttelin ja Hotelli Kimmelin korttelin tarpeita varten.

Kaupunki vastaisi pysäköintilaitoksen kanssa samalle tontille laitoksen alle maantasoon tulevan juna- ja linja-automatkustajia palveleva saattoliikenne- ja taksiasemaalueen toteutuksesta.

Pysäköintilaitokseen on suunniteltu matkustajien palvelutila ja liiketila sekä väestönsuoja, johon sijoitetaan polkupyörien pysäköintitila. Kaupunki käy erikseen neuvotteluja matkustajien tarpeita palvelevien palveluntuottajien ja toimijoiden saamiseksi kyseisiin tiloihin.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.