Sisältöjulkaisija

angle-left Karjalanpuiston peruskorjaus alkaa – suunnittelussa huomioitu asukkailta saatuja toiveita

Karjalanpuiston peruskorjaus alkaa – suunnittelussa huomioitu asukkailta saatuja toiveita

Niinivaaralla oleva Karjalanpuisto Sortavalankadun ja Soanlahdenkadun kulmauksessa peruskorjataan. Työt alkavat maanantaina 13. kesäkuuta ja peruskorjauksen on arvioitu valmistuvan elokuussa.

– Puistossa oleva leikkipaikka uudistetaan kokonaan. Leikkivälineet on pyritty valitsemaan siten, että alueella olisi tekemistä monen ikäisille lapsille, vauhdikkaimmat välineet kuten heilurikeinu ja karusellit soveltuvat etenkin kouluikäisille, kertoo viherrakennuttaja Hannu Holopainen Joensuun kaupungilta.

Puiston suunnittelun tueksi järjestettiin kysely, johon pystyi vastaamaan verkossa tai puhelimitse. Vastauksia tuli noin 80.

– Toiveita on pyritty huomioimaan alueen suunnittelussa. Kasvillisuutta on lisätty, ja leikkipaikalle on tulossa toimintoja myös hieman isommille leikkijöille, Holopainen kertoo.

Myös esteettömyys on huomioitu monessa välineessä. Esimerkiksi hiekkalaatikossa on korkea hiekkapöytätaso, karusellissa ylätuki ja kiipeilytelineen portaat soveltuvat avustajankin kanssa kuljettaviksi.

Riskikartoituksen mukaisesti leikkipaikka on jatkossa aidattu. Aidattava alue on hieman leikkialuetta laajempi, jotta lumet saadaan hyvin aurattua, mikäli leikkipaikka on aurattavien leikkipaikkojen listalla.

Puiston keskiosaan lisätään oleskelualue, jonka reunaan istutetaan matalia pensaita tai perennaa. Puiston läpi pystyy jatkossakin liikkumaan valaistua puistokäytävää pitkin. Puistosta poistetaan nykyisiä pensaita ja muutama huonokuntoinen pienehkö puu. Puistoon istutetaan 11 uutta puuta.

Peruskorjauksen aikana koko puisto on poissa käytöstä ja työmaa-alueella liikkuminen on kielletty. Maa-ainekset ajetaan työmaalle Soanlahdenkadun puolelta.