Sisältöjulkaisija

angle-left Penttilänrantaan rakennetaan ikä- ja muistiystävällinen puisto

Penttilänrantaan rakennetaan ikä- ja muistiystävällinen puisto

Joensuun kaupunki rakentaa tulevan kesän aikana Penttilänrantaan Kaivannonpuiston ulkoilureitin. Se sijaitsee Pielisjoen varrella Ruusupuiston kohdalla.

Tavoitteena on tuoda Kaivannonpuistoon ikä- ja muistiystävällisiä elementtejä, jotka tukevat kokonaisvaltaisesti ihmisen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Puistoon luodaan yhteiskehittämisen keinoin yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta virittäviä alueita, jotka vaikuttavat mielialaan myönteisesti. Puistossa on mahdollisuus esteettömään liikkumiseen, sekä veden ja luonnon läheisyyteen.

Puistosta hyötyvät ihmiset, jotka syystä tai toisesta kokevat kuormitusta elämässään sekä ihmiset, jotka kohtaavat heitä työssään tai opinnoissaan. Tällöin ajatellaan erityisesti muistisairautta sairastavia ja heidän läheisiään, mutta muistiystävällisyys ja muistiystävällinen puistokokemus on hyvä kaikille. Kaivannonpuisto tulee olemaan toiminnallinen ulkotila, joka tarjoaa muuntautuvaa ja virittävää koettavaa myös eri alojen oppimisympäristönä.

Joensuun kaupunki rakentaa puiston perusinfran. Karelia-ammattikorkeakoulu hallinnoi hanketta, ja siihen osallistuu Joensuun kaupungin lisäksi myös Pohjois-Karjalan Muisti ry.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.