Sisältöjulkaisija

angle-left Jousten mestarit Joensuussa

Jousten mestarit Joensuussa

Kapellimestarina maailmallakin mainetta niittänyt John Storgårds astuu Joensuun kaupunginorkesterin eteen torstaina 24.10. hänelle omistetun viulukonserton solistina. Konsertin johtaa Juha Kangas, jolle puolestaan konsertissa kuultava Musica Serena on omistettu.

Storgårdsin monipuolisuudesta muusikkona ja kapellimestarina kertovat myös hänelle myönnetyt lukuisat julkiset tunnustukset, joista mainittakoon Säveltaiteen Valtionpalkinto sekä Jenny ja Antti Wihurin säätiön tunnustuspalkinto vuonna 2002, Svenska Kulturfondenin Kulttuuripalkinto 2011 ja Pro Finlandia –mitali 2012.

Torstain konsertissa kuultava Nordgrenin Konsertto nro 4 viululle ja jousiorkesterille op. 90 on omistettu John Storgårdsille. Teos valmistui vuonna 1994 Wegelius-kamariorkesterille, jonka solistina ja kapellimestarina kantaesityksessä toimi Storgårds.

– Olemme jo vuosia halunneet Juha Kankaan kanssa tehdä yhdessä Nordgrenin Konsertto nro 4 viululle ja jousiorkesterille. Nyt se vihdoinkin onnistuu Joensuussa, John Storgårds iloitsee.

Latvialainen Peteris Vasks (s. 1946) kuuluu kapellimestari Juha Kankaan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin uskollisimpiin ja pitkäaikaisimpiin yhteistyökumppaneihin. Torstain konsertissa kuultava Musica serena (serena = ”seesteinen”, ”rauhallinen”, ”kirkas”) oli Vasksin syntymäpäivälahja vuonna 2015 seitsemänkymmentä vuotta täyttäneelle kapellimestari Kankaalle.

– Vasks on ollut minulle sukulaissielu yhteistyömme alusta saakka, Kangas mainitsee.

Konsertissa kuullaan myös W. A. Mozartin Clemenza di Tito ja Sinfonia nro 39, Es-duuri, KV 543.

– Lähes aina minulta pyydetään konserttiohjelmaan W. A. Mozartia, P. H. Norgrenia ja Vasksia. Mozartin sinfonioista nimenomaan nro 39 on minulle läheisin, paljastaa Kangas.

 

Konsertti:
Kirkkaus ja lempeys
24.10.2019 klo 19
Carelia-sali
Liput: 24 / 22 / 5 euroa

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.