Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun uusi nuorisovaltuusto valitsee puheenjohtajiston ja lautakuntaedustajat

Joensuun uusi nuorisovaltuusto valitsee puheenjohtajiston ja lautakuntaedustajat

Joensuun kaupungin uusi nuorisovaltuusto valittiin marraskuussa. Heidän kaksivuotinen kautensa käynnistyy järjestäytymiskokouksessa keskiviikkona 13. tammikuuta.

Kokouksessa valitaan muun muassa nuorisovaltuuston puheenjohtajisto ja edustajat kaupungin eri lautakuntiin ja jaostoihin.

Joensuun nuorisovaltuustossa on 20 varsinaista jäsentä ja 20 varajäsentä. Koronarajoitusten takia nuvan varsinaisen jäsenet osallistuvat järjestäytymiskokoukseen paikan päällä, varajäsenet ovat mukana etäyhteydellä.

– Epidemiasta ja sen rajoituksista huolimatta nuoret pääsevät heti mukaan osaksi päätöksentekoa sekä suunnittelemaan heille tärkeitä asioita. Joensuussa nuorisovaltuustoa arvostetaan ja kokoukseen alkuun nuoria tervehtimään tulevat kaupunginjohtaja, hyvinvointijohtaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Siitä alkaa yhteistyö myös suoraan konsernihallinnon ja päättäjien kanssa, Joensuun kaupungin nuorisoasiamies Jutta Kukkonen kertoo.

Uudessa nuorisovaltuustossa on hyvä edustus Joensuun eri alueilta ja oppilaitoksista. Näin nuorisovaltuustolla on entistä paremmat mahdollisuudet toimia joensuulaisten nuorten asioiden edunvalvojana.

Kärkiteemoiksi ovat jo nyt nousseet muun muassa nuorten mielenterveys, matalan kynnyksen paikat ja matalan kynnyksen liikkuminen, yksinäisyys, tasa-arvo, nuorisotyön merkitys sekä kaikkien kaipaamat maksuttomat kesätapahtumat.

– Nuvan teemojen ja muun toiminnan suunnittelu alkaa heti tammikuun loppupuolella. Ensimmäisenä kuitenkin pyörähtää käyntiin lautakuntatyöskentely sekä työvaliokunnan eli nuvan työrukkasen toiminta, kertoo Kukkonen.

Nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton Joensuun kaupungin nuorten toimielin. Nuorisovaltuusto muodostuu vaaleilla valituista 20 jäsenestä sekä 20 varajäsenestä. Äänioikeutettuja viime vaaleissa olivat Joensuussa kirjoilla olevat 2002–2007 syntyneet nuoret. Nuvan vaalikausi kestää kaksi vuotta, jonka aikana jäsenet kokoontuvat kerran kuussa. Valtuustolaiset muodostavat omia työryhmiään, joissa he järjestävät tapahtumia, tutustuvat uusiin kavereihin ja pääsevät vaikuttamaan nuorten asioihin kaupungissa. Nuva toimii nuorten edustajana sekä yhteytenä kaupungin päättäjiin ja sillä on edustus Joensuun kaupungin lautakunnissa ja jaostoissa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.