Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki testasi tekoälyä laskujen käsittelyssä

Joensuun kaupunki testasi tekoälyä laskujen käsittelyssä

 

Joensuun kaupunki ja CGI Suomi Oy pilotoivat tekoälyn käyttöä ostolaskujen käsittelyssä. Kokeilun tavoite oli vähentää taloushallinnon manuaalisen työn määrää. Joensuun kaupunki käsittelee vuosittain noin 50 000 ostolaskua, joten aikaa vievien työvaiheiden karsimisella on mahdollista saavuttaa merkittäviä hyötyjä

Tekoäly voi käsitellä vain digitaalisessa muodossa olevia laskuja, joten käsittelyn automatisointi edellyttää verkkolaskujen käyttöä. Tällä hetkellä Joensuun kaupungin ostolaskuista 93 prosenttia saapuu sähköisinä verkkolaskuina.

- Toivomme, että kaikki meille saapuvat laskut olisivat sähköisiä. Näin voimme kehittää automatisointia ja säästää työaikaa muihin tehtäviin. Samalla vähenee myös turhan paperin määrä, kommentoi Joensuun kaupungin talouspäällikkö Tiina Eskelinen.  

Joensuun kaupungin ja CGI:n pilotissa saavutettiin asetetut tavoitteet. 80 prosenttia potentiaalisista laskuista onnistuttiin automatisoimaan tekoälyn ja Rondo-ostolaskuohjelman automaattisen käsittelyn toimintojen avulla. Noin vuoden kestävä pilotti toteutettiin ajalla 1.7.2021-9.6.2022. Kaupunki jatkaa kehitystyötä myös pilotin päätyttyä. Tavoitteena on käsitellä entistä suurempi osa tekoälyn avulla.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.