Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki tarkentaa käytäntöjä loppuvuoden menojen rajoittamiseksi

Joensuun kaupunki tarkentaa käytäntöjä loppuvuoden menojen rajoittamiseksi


Joensuun kaupunki ottaa käyttöön menoja hillitseviä keinoja jo ennen virallisten yt-neuvottelujen alkua. Kaupunki ohjeisti esimiehiä ja henkilöstöä perjantaina 11.10. loppuvuoden osalta menojen rajoittamiseksi. Keinovalikoima otetaan käyttöön välittömästi.

Kaikissa tulevissa kaupungin rekrytoinneissa noudatetaan erityistä harkintaa ja arvioidaan menovaikutuksia.

– Joensuun kaupungilla on ymmärrettäviä tarpeita sekä oikeus rekrytoida myös yt-prosessista huolimatta. Meiltä esimerkiksi eläköityy työntekijöitä sellaisista tehtävistä, joihin on saatava uusia tekijöitä vaikkapa tekniselle alalle, opetukseen ja varhaiskasvatukseen. Uusia osaajia siis tarvitaan tulevaisuudessakin ja luonnollisesti kaikki rekrytoinnit tehdään harkiten ja lainmukaisesti, toteaa Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Työvuorosuunnittelussa ohjeistetaan noudattamaan erityistä tarkkuutta, jotta lisä- ja ylityötä ei muodostuisi. Mahdolliset lisä- ja ylityöt korvataan vapaana. Uusia kertapalkkioita tai henkilökohtaisia lisiä ei toistaiseksi myönnetä ja mahdolliset vuosilomakertymät ohjeistetaan pidettäväksi ennen vuoden loppua.

Myös matkustamisessa ja koulutuksiin osallistumisessa noudatetaan erityistä harkintaa ja työmatkojen sekä koulutuksiin osallistumisesta päättää keskitetysti hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen, kaupunkiympäristöjohtaja Anu Näätänen, teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen, Joensuun Veden johtaja Juha Lemmetyinen, henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen ja kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Joensuun kaupungin tämän vuoden talousarvio on 1,0 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vuoden 2019 alijäämäksi on arvioitu 9–10 miljoonaa euroa.

Ensi vuoden talousarviota laaditaan parhaillaan. Talouden suunnittelu on osoittautunut erityisen haasteelliseksi siksi, että kaupungin menot kasvavat nopeammin kuin tulot. Verotulot ja valtionosuudet ovat ennusteen mukaan kasvamassa ensi vuodelle noin 4,5 prosentilla. Se ei kuitenkaan riitä tasapainottamaan kaupungin taloutta tämän vuoden heikon tilanteen ja nopeutuneen menokasvun takia.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.