Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki nostaa sateenkaarilipun salkoon Pride-viikolla 

Joensuun kaupunki nostaa sateenkaarilipun salkoon Pride-viikolla 

Pohjois-Karjalan Pride-viikkoa juhlitaan 17.–22. toukokuuta. Pohjois-Karjalan Seta järjestää viikon aikana erilaista ohjelmaa ympäri maakuntaa. Luvassa on muun muassa tietoiskuja, sateenkaarimessu, taidetyöpaja, karaokea, elokuvia ja bingoa sekä perinteinen Pride-viikon kulkue.

Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava tapahtuma, jota on vietetty Suomessa vuodesta 1975 alkaen. 

Joensuun kaupunki nostaa Pohjois-Karjalan Pride-viikon ajaksi sateenkaarilipun kaupungintalon tornin salkoon. Kaupunki kutsuu myös henkilökunnan sekä luottamushenkilöt osallistumaan Pride-kulkueeseen lauantaina 21.5. 

-  Kaupungin lakisääteinen velvollisuus on edistää yhdenvertaisuutta. Yhdenvertaisuuden edistäminen esimerkiksi Prideen osallistumalla ei kuitenkaan ole meille velvollisuus, vaan olennainen osa kaupungin arvoja. Arvoihimme on kirjattu, että kunnioitamme toisiamme ja annamme jokaisen elää omannäköistään elämää. Pride-viikolla tätä eletään todeksi, toteaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen

Viime vuosina Pohjois-Karjalan Seta on liputtanut Pride-viikon aikaan itä- ja länsisilloilla. Ajoittain lippuja on tärvelty ja kulkueeseen osallistuja on häiritty.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuva ongelmakäyttäytyminen ei kuitenkaan rajoitu pelkästään Priden aikaan. Helmikuussa uutisoitiin, kuinka sateenkaarinuoret kokevat Joensuussa häirintää ja turvattomuutta ympäri vuoden. 

Kaupungin yhdenvertaisuustyöryhmä päätti Setan pyynnöstä vahvistaa osallistumistaan Pride-viikkoon ja otti liputuksen hoidettavakseen. Lisäksi muun muassa yläkoulujen henkilöstölle järjestettiin kevään aikana koulutusta.  

- Tänä vuonna sateenkaarilippu on sellaisessa paikassa, ettei sitä tärvellä. Haluamme osaltamme osoittaa, että kaupungin pitää olla turvallinen paikka kaikille joensuulaisille. Pride-viikon teema on rauha. Siitä lähdetään, että tänä vuonna ihmiset ja liput saa liehua rauhassa, ja viettää riemukasta viikkoa turvallisissa tunnelmissa, täsmentää Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen

Joensuun kaupungin yhdenvertaisuuden edistämisestä voi lukea lisää täältä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.