Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki muutti kasvomaskisuositusta ja varautuu purkamaan koronarajoituksia

Joensuun kaupunki muutti kasvomaskisuositusta ja varautuu purkamaan koronarajoituksia

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui perjantaina 17. syyskuuta arvioimaan maakunnan koronapandemian tilannekuvaa ja kaupungin voimassa olevia pandemian ehkäisyyn liittyviä rajoituksia ja suosituksia. Joitain kaupungin voimassa olevia linjauksia päätettiin muuttaa.

Kaupunki suosittelee edelleen vahvasti kasvomaskin käyttämistä kaikissa yleisissä tiloissaan sekä sisällä järjestettävissä tapahtumissa. Lisäksi kaupunki muistuttaa asiakkaita ja palveluiden käyttäjiä pitämään riittävän etäisyyden.

Näin ollen kaupunki poistaa esimerkiksi ulkotapahtumille antamansa kasvomaskisuosituksen. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmässä keskusteltiin myös tapahtumajärjestämisen ja yleisten kokouksien linjoista. Kaupungin tapahtumiin liittyvät ohjeet on koottu joensuuevents.fi/terveysturvallisuus-verkkosivuille.

Kaupunki varautuu koronarajoitusten laajempaan purkamiseen

Joensuun kaupunki varautuu myös koronan jälkeiseen aikaan ja kaupungin omien koronarajoitusten laajempaan purkamiseen. Suunnitelmaa laaditaan parhaillaan. Kaupunki käynnisti viime viikolla laajan henkilöstökyselyn rajoitusten purkamisesta ja kerää toimenpideohjeita sekä ideoita kaupungin työntekijöiltä.

– Haluamme saada henkilöstöltämme mahdollisimman paljon ajatuksia ja ehdotuksia kaupungin koronarajoituksien purkamisesta, joten teemme laajan henkilöstökyselyn. Jokaisen työntekijän on mahdollista kertoa omia ehdotuksia millä tavoin kaupunki voisi tukea työntekijöitä, kun siirrymme korona-ajasta kohti normaalimpaa arkea. Haluamme myös oppia tästä kaikesta ja ehdotuksia voi jättää hyvistä korona-ajan käytännöistä, joita voisimme soveltaa työssämme jatkossakin, taustoittaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Jos rokotukset etenevät suotuisasti ja valtakunnallisista rajoituksista päästään luopumaan, meillä on valmius nopeastikin purkaa kaupungin omia linjauksia sekä opastaa kaupunkilaisia ja eri palveluiden käyttäjiä muutoksista. Ja linjauksien purkamisessa haluamme varmistaa myös oman henkilöstömme toimintakyvyn, sillä pitkittynyt koronakriisi on varmasti kuormittanut henkilökuntaamme, kaupunginjohtaja jatkaa.

Joensuun kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Lisätietoa kaupungin korona-ajan linjauksista: www.joensuu.fi/korona