Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesteri esittää: Johannes-passio 13.4.

Joensuun kaupunginorkesteri esittää: Johannes-passio 13.4.

Bachin pääsiäisen ajan suurteos Joensuun ev.lut. kirkossa ke 13.4. klo 18.

Hiljentyminen pääsiäisen viettoon alkaa Joensuun kaupunginorkesterin ja barokin kiistattomimman mestarin, Johan Sebastian Bachin Johannes-passion sävelin Joensuun ev.lut. kirkossa keskiviikkona 13.4. klo 18. Laulusolisteille, kuorolle ja orkesterille sävelletty 114 minuuttia kestävä suurteos kuvaa pääsiäisen ajan tapahtumia. Intensiivinen, ajoittain dramaattinen passio sisältää myös mietiskeleviä aarioita ja hartaita kuoro-osuuksia. Passion johtaa Ensemble Nylandiasta tuttu Matias Häkkinen, joka musiikin moniottelijana toimii niin cembalistina, pianistina kuin urkurinakin ohjelmistolla, joka ulottuu renessanssista kaikkein tuoreimpaan nykymusiikkiin.

Passion solisteina kuullaan monipuolisia laulajia: sopraano Henna-Mari Luolamo on Joensuun konservatorion kasvatti, ja mezzosopraano Sari Nordqvist puolestaan tehnyt lukuisia oopperarooleja alueoopperoissa sekä Kansallisoopperassa. Tenori Jussi Salonen on kysytty solisti kirkkomusiikkiteoksiin ja baritoni Juha Eskelinen tuo teokseen vahvaa paikallisosaamista. Virolaislähtöinen basso Kristjan Mõisnik toimii laulutaiteen lehtorina Sibelius-Akatemiassa.

Johannes-passion vaativista kuoro-osuuksista vastaa joensuulainen kamarikuoro Canzonetta, jonka on teosta varten valmentanut kuoron taiteellinen johtaja, dir.cant. Janne Piipponen. Canzonetta toimii pohjakuorona, jossa mukana on joensuulaisia ja ulkopaikkakuntalaisia pitkän linjan kuoroharrastajia, sekä laulun ammattiopiskelijoita, joille sopii projektinomainen kuorotyöskentely.

Konsertin kesto on noin 2h. 
Liput 25/23/5 €, liput ennakkoon Carelicumista ja Ticketmasterista. Lippuja on saatavilla myös ovelta tuntia ennen esityksen alkua.

Yhteistyössä mukana Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, sekä Ensemble Nylandia.
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.