Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuulaiskoulut osallistuvat THL:n tarjoamaan sisäilmakyselyyn

Joensuulaiskoulut osallistuvat THL:n tarjoamaan sisäilmakyselyyn

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tekee ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa oppilaille suunnattuja sisäilmakyselyjä. Kunnat voivat käyttää niitä yhtenä työvälineenä koulujen sisäilmatilanteen kartoittamisessa ja seurannassa.

Joensuun kaupungin Hyvinvointipalvelut on päättänyt ottaa osaa kyselyyn.

Kysely teetetään Joensuun kaupungin ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa 11.2.–3.3.2019. Oppilaat vastaavat sähköiseen kyselyyn koulupäivän aikana.

Sisäilmakyselyn tarkoituksena on saada laajemmin tietoa kaupungin koulujen sisäilmatilanteesta. Kysely antaa arvokasta tietoa oppilaiden kokemuksista koulun sisäilmasta ja kouluviihtyvyydestä sekä mahdollistaa käyttäjien kuulemisen.

– Kyselyyn osallistumalla kaupunki haluaa omalta osaltaan myös auttaa kansallisen vertailuaineiston keräämisessä. Samalla saadaan laaja-alaisempaa tietoa kaupungin tasolla koulujen nykytilanteesta ja pohjatietoa tulevaa käyttöä varten, kertoo kyselyyn osallistumisesta tukipalvelupäällikkö Juha Hakkarainen kaupungilta.

Kattavan ja laadukkaan tiedon saamiseksi mahdollisimman monen oppilaan toivotaan vastaavan kyselyyn. Oppilaiden vanhempia on tiedotettu kyselystä Wilman kautta keskiviikkona 30.1.2019.

Oppilaiden sisäilmakyselystä THL:n sivuilla.