Tuupovaara, Kovero, tontit, sivun otsikko

Tuupovaara, Kovero

Tuupovaara, Kovero, tontit

Tuupovaara

Luonnonrauhaa kaipaava voi hyvinkin löytää etsimänsä Tuupovaarasta. Vaarat, metsät ja vesistöt houkuttelevat seikkailuun. Alueella on monipuolisesti luontokohteita ja merkittyjä reittejä kuten Paimenpojan polku, Vekaruksen ulkoilualue ja Jänisjoen melontareitti.

Palveluita 500 asukkaan taajamassa ovat muun muassa alakoulu, kaupungin palvelupiste, apteekki, pankki, terveysasema, kahvila, useampi kauppa ja monenlaista majoitusta ympäri pitäjää.

Nähtävyyksiä ovat komeat puukirkot kirkonkylällä ja Hoilolassa, Koskenniskan Mylly- ja kievarimuseo, Ullakon käsityömyymälä, Pörtsämön erämaakalmisto ja siellä Pedri Shemeikan muistomerkki, Lankisen taidekokoelma ja Korpiselkätalo.

Tuupovaaran vapaat tontit

Kovero

Noin 300 asukkaan Kovero on Ristivaaran lounasrinteelle vaararinteeseen muodostunut nauhakylä, jossa on varsin taajaan asutusta tien molemmin puolin. Koveron on yksi Pohjois-Karjalan vanhimmista kylistä ja se on ollut asuttu ainakin 1400-luvulta alkaen. Joensuuhun matkaa on 48, Tuupovaaran taajamaan kahdeksan, Enoon 36 ja Ilomantsiin 26 kilometriä.

Maisemallisesti Kovero on järvien, lampien, jokien ja purojen sekä vaarojen sävyttämää aluetta. On erämaata ja kylämaisemaa. Jänisjoen melontareitille pääsee Koverosta.

Koverossa on huoltoasema, joka tarjoaa myös kyläkaupan ja korjaamon palveluja. Entisen koulun tiloissa on kirpputori, kenttäsairaalanäyttely ja majoitusyritys.

Koverossa toimii aktiivinen Nuorisoseura. Nuorisoseuran taloa, johon kuuluu Koverojärven rannassa oleva rantasauna, voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin. Saunalla on talvisin vilkasta avantouintitoimintaa.

Nähtävyyksiä ovat Koveron tsasouna, Hömmönkankaan panssariesteet, lähellä sijaitseva Sonkajanrannan ortodoksinen Pyhän Hannan kirkko sekä maakunnallisesti merkittävä perinnemaisema.

Koveron vapaat tontit

Tontit, tarkista vapaat tontit karttapalvelusta

Huom! Ajantasaisin tieto vapaista tonteista löytyy karttapalvelusta.

Varmista tarvittaessa myös katusuunnitelmien ajantasaisuus www.joensuu.fi/katusuunnitelmat tai kaupunkirakenne@joensuu.fi.

Sivu arviointi ja palaute