Marjala, tontit, sivun otsikko

Marjala

Marjala, tontit

Marjala sijaitsee kuusi kilometriä Joensuun keskustasta luoteeseen Höytiäisen kanavan rannalla. Aluetta halkoo Marjalan kanava, Kuunvirta, joka erottaa Marjalan pohjoiseen ja eteläiseen alueeseen.

Marjalassa on sekä omakotitalo- ja kerrostaloalueita. Marjalan rakentaminen alkoi vuonna 1995 järjestetyistä asuntomessuista. Pääteemoja olivat silloin esteettömyys, kaikille hyvä ympäristö ja asuinalueen liikkumismahdollisuudet.

Palveluita ovat koulu, kolme päiväkotia, liikunta- ja harrastetiloja sekä 4H-yhdistyksen hallinnoima viljelypalsta-alue. Lähin kauppa on huoltoaseman yhteydessä oleva pieni lähikauppa. Pilkossa ja Noljakassa sekä Liperin Ylämyllyllä on isompia liikkeitä. Joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät.

Huomioitavaa Marjalansaaren rakentamisessa

Marjalansaaren alueen tonteille joutuu rakennustyöhön ryhtyvä teettämään omalla kustannuksella tonttikohtaisen maaperätutkimuksen ja esittämään sen rakennusvalvonnalle pohjarakennus- ja perustussuunnitelmien yhteydessä.

Tonteille on ajettu 1990-luvun alkupuolella sekalaisia täytemaita, joiden laatu on maaperätutkimuksen lisäksi selvitettävä koekuopilla ja tarvittaessa rakennukset on perustettava paaluttamalla tai suoritettava massanvaihto rakennuksen kohdalla.

 

 

Sivu arviointi ja palaute