Myytävät kerrostalotontit – Suursahankatu 2–6

Penttilänrannan rakentuminen jatkuu nyt luovutettavalla asuinkerrostalotonttikokonaisuudella osoitteessa Suursahankatu 2–6.

Penttilänranta I -asemakaavassa kortteliin 96 on osoitettu kolme asuinkerrostalotonttikokonaisuutta (AK), joissa kussakin on kolme tonttia. Ensimmäisenä luovutetaan tontit 1–3.

Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 8300 k-m² ja tonteille on osoitettu rakennusaloja 4- ja 5-kerroksisten kerrostalon rakentamiseksi. Asemakaavan mukaisesti korttelissa 96 asuinrakennusten julkisivumateriaalina tulee käyttää pääasiallisesti puuta.  Pysäköinti tapahtuu osittain maan/pihakannen alla ja osittain viereisellä LPA tontilla. LPA-alueen pinta-alasta 2/3 on käytettävissä tonttien 1–3 autopaikkojen toteuttamiseen.  

Tontit tullaan luovuttamaan tarjouskilpailun perusteella, joka käynnistyy 13.10.2022. Aikaa tarjouksen jättämiseen on 30.11.2022 klo 15 saakka.

 

Kilpailuohjelmasta esitetyt kysymykset vastauksineen 14.11.2022:
Kysymys 1. Vaihe 1 toteutettava 31.12.2024 mennessä tulee nykyisessä markkinatilanteessa liian nopeasti, pitäisi saada vähintään 1 vuoden siirtymä sekä tällöin myös muille velvoitteille/maksuille.

    Vastaus: Kilpailuohjelmaa ja siinä olevia rakentamisvelvoiteaikoja päivitetään huomioiden nykyiseen maailmantilanteeseen ja markkinatilanteeseen liittyvät epävarmuudet. Päivitetty kilpailuohjelma julkaistaan tällä nettisivulla 15.11.2022 klo 12.00 ja nimetään Kilpailuohjelma, päivitetty.

Kysymys 2. Onko kaupungilla linjaa rakennusvelvoitteen jatkoajalle? Mitkä ovat erityisiä syitä esim. asuntokaupan hiipuminen onko tällainen?

    Vastaus: Kauppakirjaan kirjataan ehto, jonka mukaisesti kaupungilla on oikeus periä sopimussakkoa rakentamisvelvoitteen täyttämättä jättämisestä, ellei kaupunki erityisistä syistä myönnä jatkoaikaa rakentamiselle. Ostajan täytyy   esittää erityiset syyt sopimuksen rakentamisvelvoiteajan jatkoajalle ja ne harkitaan tapauskohtaisesti. Yksinomaan asuntokaupan hiipuminen ei ole tällainen syy, jos ostaja on esimerkiksi kuitenkin käynnistänyt muita rakennuskohteita ja saanut ne valmiiksi sen jälkeen kun on ostanut kaupungilta tontin. Kyse on kokonaisharkinnasta, onko ostajalla ollut vallinneista olosuhteista johtuen edellytyksiä toteuttaa kohdetta sopimuksen mukaisessa aikataulussa.
 

Tarkemmat tiedot tonteista löytyy kilpailuohjelmasta ja tältä sivustolta. Tutustu ja jätä tarjous!

Avaa kartta uuteen ikkunaan

Lisätiedot

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
Asiakirjat
Näytetään tulokset 1 - 6 / 6
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Suursahankatu 2-6 kuvia

  Alustavat havainnekuvat:

  Havainnekuva, jossa joenranna uusia kerrostaloja. Joen toisella rannalla näkyy asutusta, puisto ja kirkon torni.

  Myytävät kerrostalotontit – Tutustu Penttilänrantaan

  Penttilänranta

  Penttilänranta sijaitsee Joensuun keskustassa, Pielisjoen itärannalla. Alueella toimi yli 100 vuotta Penttilän saha, joka oli aikanaan yksi Suomen suurimmista. Alueen uusa aika alkoi, kun Joensuun kaupunki osti 33 hehtaarin saha-alueen vuonna 2008.

  Ensimmäiset uudet kerrostalot valmistuivat Penttilänrantaan syksyllä 2013 ja koko alueen rakentaminen kestää vuoteen 2030 asti.

  Penttilänrannasta rakentuu moderni ja yhteisöllinen asuinalue kaikkiaan noin 3 500 asukkaalle.

  Alue on myös merkittävä taidehanke. Noin prosentti rakentamiskustannuksista käytetään julkiseen taiteeseen.

  Tutustu Penttilänrannan historiaan ja kehittämiseen: www.joensuu.fi/penttilanranta

  PIKALINKIT

  Kilpailuohjelma, päivitetty 15.11.2022

  TONTTIEN TIEDOT

  Osoite: Suursahankatu 2
  Kiinteistötunnus: 167-16-96-1
  Kaavamerkintä: AK
  Pinta-ala: 1739 m²
  Rakennusoikeus: 2600 k-m²

   

  Osoite: Suursahankatu 4
  Kiinteistötunnus: 167-16-96-2
  Kaavamerkintä: AK
  Pinta-ala: 1739 m²
  Rakennusoikeus: 2600 k-m²

   

  Osoite: Suursahankatu 6
  Kiinteistötunnus: 167-16-96-3
  Kaavamerkintä: AK
  Pinta-ala: 2660 m²
  Rakennusoikeus: 3100 k-m²