Katujen ja yleisten alueiden rakentaminen

Tälle sivulle on koostettu meneillään olevat isoimmat katujen, puistojen sekä leikki- ja liikuntapaikkojen rakennusurakat. Näiden lisäksi ympäri kaupunkia on käynnissä pienempiä remontteja, kun katuja ja puistoja korjataan sekä uusien asuinalueiden teitä ja vesijohtoverkostoja viimeistellään. Rakentamishankkeet ovat monien osapuolten yhteistyön tuloksia.

Kadut ja yleiset alueet

Katujen ja kunnallistekniikan uudisrakentaminen painottuu Karhunmäen alueelle. Keskustan alueella viimeistellään Koulukatu – Rauhankatu kiertoliittymän peruskorjaus sekä aloitetaan peruskorjaus Sairaalakadulla ja Kirkkokadulla. Lisäksi rakennetaan kiertoliittymä Länsikatu – Yliopistonkatu risteykseen. Mutalan ja Nepenmäen asuinaluilla jatketaan peruskorjausta vesihuollon korjaustarpeiden perusteella. Reijolassa jatketaan saneerausta Hirvolantien alueella.

Vuoden 2024 suunnittelu- ja rakennuskohteet

Testi

Rakentaminen 2024, Leikkipaikat

Leikkipaikat

Tänä vuonna remontoidaan leikkipaikkoja Rantakylässä ja Hukanhaudalla. Ahvalontien leikkipaikalle saadaan täysin uudistettu leikkipaikka, jossa vauhtia tarjoilee jatkossa esimerkiksi köysirata, keinut ja talvisin pulkkamäki. Rantakylän Tuulipuisto siirtyy nykyiseltä paikalta lähemmäs puistoväylää ja on jatkossa aidattu leikkipaikka etenkin pienemmille leikkijöille. Lisäksi uudistetaan Karsikossa Asevelipuiston leikkipaikka, johon tulee tekemistä monen ikäisille lapsille.

Uudet rakennushankkeet – Ulkoliikunta-alueet

Liikuntapaikat ja uimarannat

Mehtimäellä peruskorjataan skeittiparkkia ja Noljakassa jatketaan lähivirkistysalueen kehittämistä. Hammaslahteen rakennetaan kuntoportaat.

Vekaruskosken retkeilyreitille rakennetaan uusi silta vanhan riippusillan tilalle.

INVESTOINTIOHJELMA

Uudisrakennus-, peruskorjaus- ja kehittämishankkeiden investointiohjelma hyväksytään vuosittain kaupungin talousarvion yhteydessä. Samalla tehdään myös alustava suunnitelma seuraavan kolmen vuoden toteutuskohteista.

Investointiohjelma 2024–2026

Sivu arviointi ja palaute