Katujen ja yleisten alueiden rakentaminen

Tälle sivulle on koostettu meneillään olevat isoimmat katujen, puistojen sekä leikki- ja liikuntapaikkojen rakennusurakat. Näiden lisäksi ympäri kaupunkia on käynnissä pienempiä remontteja, kun katuja ja puistoja korjataan sekä uusien asuinalueiden teitä ja vesijohtoverkostoja viimeistellään. Rakentamishankkeet ovat monien osapuolten yhteistyön tuloksia.

Kadut ja yleiset alueet

Katujen ja kunnallistekniikan uudisrakentaminen painottuu pääasiassa Multimäen ja Karhunmäen alueille. Joensuun Asemanseudun ja Penttilänrannan rakentaminen jatkuu lähivuosien aikana uudenlaisiksi liikenteen, palvelujen ja asumisen keskuksiksi osana symmetrisen kaupungin kehittämistä. Keskustan alueella Koulukadun katusaneeraus jatkuu ja Rauhankadun peruskorjaus aloitetaan. Mutalan ja Nepenmäen asuinalueilla on aloiteltu peruskorjausta vesihuollon korjaustarpeiden perusteella. Reijolassa on aloitettu myös Hirvolantien saneerausta.

Vuoden 2023 suunnittelu- ja rakennuskohteet

Testi

Rakentaminen 2024, Leikkipaikat

Leikkipaikat

Tänä vuonna remontoidaan leikkipaikkoja Rantakylässä ja Hukanhaudalla. Ahvalontien leikkipaikalle saadaan täysin uudistettu leikkipaikka, jossa vauhtia tarjoilee jatkossa esimerkiksi köysirata, keinut ja talvisin pulkkamäki. Rantakylän Tuulipuisto siirtyy nykyiseltä paikalta lähemmäs puistoväylää ja on jatkossa aidattu leikkipaikka etenkin pienemmille leikkijöille. Lisäksi uudistetaan Karsikossa Asevelipuiston leikkipaikka, johon tulee tekemistä monen ikäisille lapsille.

Uudet rakennushankkeet – Ulkoliikunta-alueet

Liikuntapaikat ja uimarannat

Reijolassa rakennetaan vuonna 2023 lähiliikuntaolosuhteita Louhelantien varrella olevan Hernesuon alueelle. Hernesuolle rakennetaan valaistu ulkoilureitti, johon voidaan tehdä talvella latu sekä ulkokuntoilupaikka. Alueelle rakennetaan myös viemäröity matonpesupaikka pesupöytineen ja mattomankeleineen sekä pysäköintialue. Reijolan kohteita rakennetaan osin katurakentamisen puhtailla ylijäämämailla.

Noljakassa Erkinpellontien kentän takaiselle entisen hiihtomaan alueelle rakennetaan uusi frisbeegolfrata.

Niinivaaralla Tapionkadun kenttä saa uuden pinnan.

INVESTOINTIOHJELMA

Uudisrakennus-, peruskorjaus- ja kehittämishankkeiden investointiohjelma hyväksytään vuosittain kaupungin talousarvion yhteydessä. Samalla tehdään myös alustava suunnitelma seuraavan kolmen vuoden toteutuskohteista.

Investointiohjelma 2023–2026

Sivu arviointi ja palaute