Pyhäselän lukion yhteystiedot

Yhteystiedot

Jenni Kervinen rehtori 050 3156 609 jenni.kervinen@joensuu.fi
Pekka Vienonen apulaisrehtori 050 3366 099 pekka.vienonen@edu.joensuu.fi
Sanna Tuomisto opinto-ohjaaja 050 563 8380 sanna.tuomisto@edu.joensuu.fi
Airi Kakkonen koulusihteeri 050 3116 299 airi.kakkonen@joensuu.fi

Pyhäselän lukio

Pyhäselän lukio on hyvän yleissivistyksen tarjoava oppilaitos, jonka tavoitteena on kasvattaa jatko-opintoihin valmis, sosiaalinen ja oma-aloitteinen ihminen.

Opiskelu

Pyhäselän lukio on pieni ja ihmisläheinen koulu. Pienemmät opiskeluryhmät mahdollistavat helpomman ja mukavamman tavan oppia. Tiimioppiminen ja opiskeluiden toiminnallistaminen ovat tavoitteitamme, joita toteutamme opetuksessamme opiskelumenetelmien ja kurssitarjontamme kautta.

Meillä voit valita teoriaopintoja tasapainottamaan paljon myös erilaisia taito- ja taideaineiden kursseja, niin liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa kuin myös käsityössä ja kotitaloudessa.

Yrittäjyys ja työelämäyhteydet ovat meille tärkeitä teemoja, joiden kautta opiskelija pystyy jo lukioaikana hankkimaan tärkeitä yrittäjyys- ja työelämätaitoja, sekä luomaan kontakteja työ- ja yritysmaailmaan. Pyhäselän lukiolla on myös oma erityistehtäväalueensa. Koulu antaa lukio-opetusta aikuislinjan puitteissa Pyhäselän vankilassa.

Opiskelija-aktiviteetteja

Pyhäselän lukion perinteisiin kuuluvat oppilaskunnan, tutorien ja opettajien yhteiset tapahtumat, kuten uusien opiskelijoiden ryhmäytymispäivä, syysretki, piparkakkutalojen leipominen ja jouluglögitilaisuus, penkkarit, vanhojen tanssit, pääsiäismunien metsästys ja vappurieha.

Pyhäselän lukiossa opiskelu on mukavaa. Tunnemme kaikki toisemme ja meillä on hyvä ryhmähenki, jonka ylläpitämiseksi järjestetään vuosittain koko koulun yhteisiä tapahtumia ja retkiä. Lukiolaisten päivittäisessä käytössä ovat polkupyörät, pingis- ja biljardipöydät, ulkoliikkumisvälineet ja pelikonsoli. Päivittäisiin opiskelijoiden aktiviteetteihin kuuluu kahvin keittäminen opiskelijoiden kahvilassa.

Yrittäjyys

Pyhäselän lukiossa on vahva yrittäjyyspainotteisuus. Pyhiksen opiskelijoilla on mahdollisuus valita seitsemän kurssia yrittäjyyttä. Kurssien sisällöt vaihtelevat yritysidean kehittämisestä, tapahtuman järjestämiseen ja yrittäjän työhön tutustumiseen. Pyhäselän lukiossa yrittäjämäistä ajattelua kehitetään koko opiskelujen ajan. Pyhiksessä yrittävät kaikki.

Verkko-opinnot

Verkko-opintojen avulla voit täydentää lukio-opintojasi. Verkko-opinnot mahdollistavat laajan kurssitarjonnan kielissä ja eri oppiaineiden syventävissä ja soveltavissa kursseissa. Pyhiksen opiskelijat suorittavat verkko-opintoja mm. japanin, saksan ja espanjan kielissä. Opiskelu verkossa on helppoa ja vaivatonta!

Hakeminen

Pyhäselän lukioon haet osallistumalla yhteishakuun sekä täyttämällä ensimmäisen sijan hakutoiveen mukaisen lukion ainevalintakortin.

  1. Täytä yhteishakulomake osoitteessa www.opintopolku.fi
  2. Täytä lukion ainevalintakortti. Linkki lataamista varten: Pyhäselän lukion ainevalintakortti
Joensuun kaupungin ysiluokkalaiset tallentavat omat valintansa Wilmaan. Muista kunnista hakevat voivat palauttaa oman aineavalintakorttinsa opolle.

 

Pyhäselän lukion sijainti

Pyhäselän lukio
Pyhäselän Lukio
Opettajantie 2
82200 Hammaslahti

Pyhäselän lukio - Facebook

Sivu arviointi ja palaute