Kulttuurikimara 2024

Kulttuurikimara on talvifestivaali täynnä musiikkia, taidetta ja kulttuuria talven taitteessa 11.2.-6.3.2024!

Kulttuurikimara 2024


Jokeri pokeri Box  –  DeLuxe Show
su 11.2. klo 14 ja 17, Pataluodon koulun auditorio (Pataluodonkatu 2)
Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja TV:stä tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto juhlii kuluvana vuonna 45-vuotista uraansa esiintyvänä taiteilijana. Simo ja avustaja-vaimonsa Kirsti juhlivat merkkipaalua mittavalla Jokeri Pokeri Box DeLuxe Show -kiertueella. Tällä kiertueella on mukana erikoisvieras ja tämän kunnian on saanut Simon tytär, supersuosittu sometähti ja vatsastapuhuja Sari Aalto.
Uudessa riemukkaassa showssa on ihmeteltävää koko perheelle: maailman parhaita taikatemppuja ryyditettynä hyväntuulisella lavashowlla.
Liput: alk. 18,10 €, lippu.fi


Joensuun kaupunginorkesteri: Ystävänpäivän kynttiläkonsertti
to 14.2. klo 18 | Carelia-sali (Yliopistokatu 4)
”Jaettu ilo on paras ilo”
…ja mitä näitä sanontoja nyt onkaan maailma pullollaan. Yksin ei kannata lähteä helmikuun liukkaillakaan liikenteeseen, sillä meillä pääsee Ystävänpäivänä konserttiin kaksi yhden hinnalla! Tule viettämään ystävänpäivää läheisesi kanssa tunnelmallisen kynttilänvalon ja lämpimän musiikin parissa yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa.
Liput: 20 / 17 / 6 €, lippu.fi ja Carelicum 1.1.2024 alkaen.

 

Virren veisaajat – Luterilainen virsikirja 500 vuotta
to 15.2. klo 18, Joensuun kirkko (Papinkatu 1b)
Konsertin ohjelmistossa on virsiä viideltä eri vuosisadalta, Lutherin ajoista, sekä kuorosovituksina että urkukoraaleina. Myös yleisö pääsee osallistumaan yhdessä virrenveisuuseen. Virsistä ja luterilaisesta virsiperinteestä kertoo tarkemmin musiikkitieteilijä Topi Linjama.
Vapaa pääsy, käsiohjelma 10€. Lisätiedot täältä.

 

Joensuun konservatorio: Rytmiklubi
pe 16.2. klo 18, Joensuun konservatorion konserttisali (Yliopistokatu 4)
Konservatorion rytmimusiikin opiskelijat nostavat tunnelman kattoon. Ohjelmassa monipuolinen paletti menevää musiikkia moneen makuun!
Vapaa pääsy.


LVIV National Opera: DON QUIJOTE -baletti 
pe 16.2.2024 klo 19, Carelia-sali (Yliopistokatu 4)
Ukrainalainen Lvivin valtionooppera tuo rakastetun Don Quijote -balettinsa kiertueelle Suomeen ja myös Joensuuhun. Suomessa pääroolit tanssii Lvivin valtionoopperan ensitanssijat Daryna Kirik ja Jaryna Kotys Kitrinä sekä Arsen Marusenko ja Oleksandr Omelchenko Basiliona. Esitysten musiikki tulee nauhalta.
Liput: alk. 69,90 € lippu.fi
 

Jazzkerho -76: Trio Tanguango
la 17.2. klo 18, Joensuun Pakkahuone (Rantakatu 2)
10-vuotista taivalta juhlistava Trio Tanguango tuo kuultavaksi Ástor Piazzollan tuotantoa tango nuevoa sekä myös perinteisempiä argentiinalaistan tango ja uusia  raikkaita sovituksia suomi-tangoista. Trio Tanguangon muodostavat  diplomimuusikot Susanna Mieskonen-Makkonen (viulu), Kirsi Laamanen  (harmonikka) ja Maija Teikari (piano).
Liput: 20/15/5€. Ennakkoliput Studio Salla Seeslahti ja jazzkerho-76.fi. Ovelta tuntia ennen konserttia.
 

Kuorot goes kapakka
la 17.2. klo 16.30 alkaen kaupunkikeskustan ravintoloissa
Kuorot valtaavat kapakat ja ravintolat tarjoillen musiikillisia makunautintoja ympäri Joensuun kaupunkikeskustaa. Paikat tarkentuvat tapahtuman lähestyessä.
Vapaa pääsy.
 

Virta Ensemble
su 18.2. klo 15, Joensuun konservatorion konserttisali (Yliopistokatu 4)
Rakkaus kamarimusiikkiin yhdistää Savo-Karjalaiset ammattimuusikot Virta Ensembleksi, jotka tuovat kuultavaksi kamarimusiikin helmiä.
Liput: 15 / 15 / 5€, lipunmyyntipaikat julkaistaan myöhemmin.
 

Joensuun oopperayhdistys: Tähtisumua
ti 20.2. klo 19, Carelia-sali (Yliopistokatu 4)
Hurmaava laulajatar Angelika Klas yhdessä svengaavan trion Seppo Hovi, Antti Sarpila ja Hannu Rantalainen kanssa loihtivat säkenöivän ja unohtumattoman konsertin kauneimpien klassikkosävelmien parissa. Vuosikymmenet vaihtuvat tähtien tuikkeessa Seppo Hovin värikkäiden ja viihdyttävien tarinoiden säestyksellä.
Liput: peruslippu 28€, eläkeläinen 25€ ja opiskelija 20€ (+palvelumaksu): lippu.fi. Huom! Karjalaisessa ja Karjalan Heilissä on hintatiedoissa ollut painovirhe lippuhintojen osalta viikolla 49.


Joensuun kaupunginorkesterin klassikkosarja: Mieletön Mozart
to 22.2. klo 18, Carelia-sali (Yliopistokatu 4)
Luvassa on mieletöntä menoa Mozartin tahdeissa, kun kapellimestari Risto Joost ottaa orkesterin ohjaksiinsa, solisti Piia Komsin tulkitessa eloisan iloisia, syvällisiä ja täynnä harmonista kauneutta olevia sävellyksiä.
Liput: 29 / 26 / 6 €, lippu.fi ja Carelicum 1.1.2024 alkaen.


Joensuun konservatorio: Sävellyksiä konservatoriolta
pe 23.2. klo 17.30, Joensuun konservatorion konserttisali (Yliopistokatu 4)
Konservatorion opettajat esittäytyvät säveltäjinä.  Mukana klassista sekä rytmi- ja kansanmusiikkia eri kokoonpanoille, esiintyjinä säveltäjät itse yhdessä opettajakollegoidensa kanssa.
Vapaa pääsy.


Peruutettu Italian taivaan alla  –  Jyrki Anttila & Maija Anttila
pe 23.2. klo 19, Konservatorion konserttisali (Yliopistokatu 4)
Tenori Jyrki Anttila ja pianisti Maija Anttila tuovat kuultavaksi Italialaisia sävel-aarteita kautta vuosisatojen
Liput: 35/30€, lippu.fi ja Carelicum (14.12.2023-1.1.2024 Carelicum suljettu, lipunmyynti Taidemuseolla). 
Lippupalautuksesta yhteydenotot Carelicum tai lippu.fi.


Kuihtuneet kukat – Olli Mikkosen ja Heidi Riikosen konsertti
la 24.2. klo 15, Joensuun konservatorion konserttisali (Yliopistokatu 4)
Pianisti Olli Mikkonen ja huilisti Heidi Riikonen tarjoilevat konsertissaan huilu- ja pianomusiikin klassikoita.
Vapaa pääsy


YHDESSÄ Lea Laven, Kai Hyttinen, Marion, Markku Aro
la 24.2. klo 19, Carelia-sali (Yliopistokatu 4)
Yhdessä-konsertissa legendaariset Lea Laven, Kai Hyttinen, Marion Rung ja Markku Aro samalla lavalla Esa Niemisen johtaman Juhlaorkesterin säestyksellä.
Liput: alk. 49,90€ lippu.fi
Lisätiedot: gramofoni.fi/yhdessa-kiertue/


Jazzkerho -76: La Tierra Blanca Live!
ke 28.2. klo 19, Näyttämö (Koskikatu 8)
Maailman pohjoisimman flamencolaulajan, Anna Murtolan alkuvuodesta 2023 julkaistu La Tierra Blanca -albumi on Murtolan toinen soololevy, joka kokoaa valovoimaisesti äänitaidetta, suomenkielistä runoutta ja flamencomusiikkia.
Liput: 25/20/5€ Studio Salla Seeslahti ja jazzkerho-76.fi. Ovelta tuntia ennen konserttia.


Joensuun konservatorio: Konservatoriolta kajahtaa
ke 28.2. klo 17.30, Joensuun konservatorion konserttisali (Yliopistokatu 4)
"Soitto kuului kuun tuohon, ilo päivän ikkunoille". Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä konservatorion Konserttisali täyttyy riemukkaasta musisoinnista ja koskettavista tulkinnoista. Kansainvälisen tuulahduksen konserttiin tuovat Joensuun konservatoriolle Espanjasta saapuvat vaihto-opiskelijat.
Vapaa pääsy.


Joensuun kaupunginorkesteri: Uuteen maailmaan
to 29.2. klo 18, Carelia-sali (Yliopistokatu 4)
Joensuun kaupunginorkesterin ja Joensuun konservatorion yhteistyökonsertti. Konsertin nimen mukaisesti olemme nyt uuden äärellä, kun Joensuun kaupunginorkesteri esittää yhdessä Joensuun konservatorion sinfoniaorkesterin sekä puhallin- ja jousiorkesterilaisten kanssa uutta, Joensuun kaupunginorkesterille sävellettyä musiikkia kotimaisilta säveltäjiltä Juha Pistolta ja Esko Järvelältä. Näiden suomalaisteosten lisäksi tutustumme Antonin Dvorakin hivenen vanhempaan käsitykseen Uudesta maailmasta. Uuden musiikin mielenkiintoiseen maailmaan meidät johdattelee kapellimestari Jan Söderblom. Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva pianisti Aleksei Zaitsev häikäisee Joensuussa Dmitri Shostakovichin pianokonserton parissa.
Liput: 29 / 26 / 6 €, lippu.fi ja Carelicum 1.1.2024 alkaen. Ovilipunmyynti avautuu tuntia ennen konsertin alkua.


Loppuunmyyty Martti Suosalo: Luolamies
pe 1.3. klo 19, Carelia-sali (Yliopistokatu 4)
Luolamies on loistavalla stand up -komedialla höystetty, hellyttävä ja samalla huvittava tutkimusmatka, joka herättää oivalluksia tyypillisistä parisuhteista, ja on hellyttävä tutkimusmatka miehen ja naisen sielunmaisemaan. Ilmiömäisen näyttelijä Martti Suosalon tulkitsema monologiesitys on naurattanut jo vuosia, nykypäivässä kiinni pysyen.
Kesto: 2 h 20min, sisältää väliajan

Vaara-kirjastojen kirjailijailta: Magdalena Hai
ke 6.3. klo 18, Konservatorion konserttisali (Yliopistokatu 4)
Vuoden 2023 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittanut Magdalena Hai teoksellaan Sarvijumala saapuu vierailijaksi kirjailijailtaan!
Vapaa pääsy.

 

Ice & Poems – Runonlausuntaa avannosta

la 23.3. klo 12–14, Joensuun Jääkarhujen avantouintikeskus (Mäntyniementie 1)

Ice & Poems – Runonlausuntaa avannosta -tapahtuma järjestetään yhdessä Joensuun Jääkarhujen ja Joensuun kulttuuripalveluiden kanssa lauantaina 23.3.2024 klo 12–14. Tapahtumapaikkana toimii Joensuun Jääkarhujen avantouintikeskus (Mäntyniementie 1, 80220 Joensuu), jossa palvelee MM-Marttojen herkkujen täyteinen tapahtumakahvila.

Rohkeat kilpailijat aloittavat suorituksensa klo 12 alkaen. Kilpailun voittajat julistetaan kahviossa noin klo 13 ja myös upea laulaja-lauluntekijä Katja Vanttaja esiintyy. Tapahtuman juontaja toimii loistava Sami Nousiainen.

Kilpailun säännöt ovat helpot: Valitse lyhyt runo tai runon osa, jonka lausut avannosta. Arvovaltainen tuomaristo arvioi esitykset ja palkitsee kolme parasta mahtavilla palkinnoilla: Lahjakortteja, tapahtumalippuja sekä tuotepaketteja. Tuomaristoon kuuluvat:

  • Lea Lihavainen, Joensuun Kalevalaiset Naiset ry:n puheenjohtaja ja sanataiteen superleidi
  • Eve Pietarinen, Joensuun kaupunginteatterin kapellimestari-muusikko ja Improck-sananveistäjä
  • Tatu Kaihua, kirjastonhoitaja sekä taiteen ja kulttuurin moniottelija

Ilmoittautuneille runon lausujille sauna ja lämmin suihku ovat veloituksettomat. Osallistujille tarjotaan myös kahvi/tee ja suolainen/makea kahvileipä.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/iceandpoems24 . Ilmoittautuminen päättyy torstaina 21.3. klo 15. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistuminen on maksuton. Lähetämme osallistujille tarkemmat ohjeet ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla.

Voit myös tulla kannustamaan kilpailijoita paikan päälle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

TERVETULOA!