Hiilineuttraali Joensuu 2025 Climate Joensuu uutisnosto

Climate Joensuu avautuu elokuussa

Climate Joensuu -sivusto kokoaa yhteen Joensuussa tehdyt ilmastoteot ja -tiedot.

Sivustolla kerrotaan teoista, joita kaupunki, yritykset, järjestöt ja asukkaat ovat tehneet ilmaston hyväksi. Sivustolla esitellään myös yrityksille ja yhteisöille tarkoitettua Ilmastokumppanuus-verkostoa sekä Joensuun kaupungin tämänhetkistä ilmastotyön tilannetta. Lisäksi sivustolle on koottu runsaasti vinkkejä, miten asukkaat voivat ottaa ilmaston huomioon arjessaan. Jos et malta odottaa, niin sillä välin voit tutustua meidän someen @climatejoensuu

Sivuston on koonnut Joensuun kaupungin hallinnoima EAKR-hanke Ilmastokorttelit – uusia ilmastoratkaisuja Joensuussa.

Hiilineutraali Joensuu 2025

Joensuun kaupungin tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2025. Tavoite on Suomen kuntien ja kaupunkien kunnianhimoisin. Tavoitteeseen pääsemiseen tarvitaan ilmastotekoja myös kuntalaisilta ja yrityksiltä.

Joensuun ilmastotyö

Joensuussa on ilmastotyötä tehty jo pitkään kuntaliiton ilmastokampanjan sekä seudullisen ilmastostrategian avulla. Joensuu on liittynyt kuntien energiatehokkuussopimukseen (KETS) aikavälille 2017–2025. Joensuu on mukana myös HINKU (Kohti hiilineutraalia kuntaa) ja FISU (Resurssiviisaat kunnat) -verkostoissa.

Kaupunki on mukana myös eurooppalaisessa Covenant of Mayors -verkostossa. Joensuun kaupungin ilmastotyötä viitoittaa ilmasto-ohjelma.

CO2-raportti

Joensuun kasvihuonekaasupäästöjä seurataan CO2-raportin avulla. Palvelussa voi seurata kasvihuonekaasupäästöjen tilannetta viikottain.

CO2-raportti kalvosarja

Ilmastokumppanit

Joensuun seudun ilmastokumppanuus on yrityksille tarkoitettu ilmastotyön verkosto. Ilmastokumppaniksi pääsee allekirjoittamalla ilmastositoumuksen. Jos kiinnostuit ilmastokumppanuudesta, ota yhteyttä ympäristönsuojeluyksikköön!

Ilmastotori

Kolmevuotinen Joensuun kaupungin ja Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama Ilmastotorilta eväitä vähähiilisyyteen -hanke toteutettiin vuosina 2015–2017. Hankkeessa kannustettiin Joensuun seudun ja koko Pohjois-Karjalan yrityksiä, yhteisöjä ja asukkaita ilmastomyönteisempään arkeen.

Ilmastokorttelit

Ilmastokorttelit -hanke on osa Joensuun vähähiilisyyteen pyrkivää ilmastotyötä. Ilmastokorttelit keskittyy avoimessa haussa valikoituviin kortteleihin, joiden asukkaiden ja toimijoiden kanssa kokeillaan ja kehitetään uusia vihreitä ratkaisuja.

Toiminnassa edistetään myös vihreää yrittäjyyttä, järjestetään ilmastoaiheisia pop up -tapahtumia, sekä suunnitellaan toiminnallisia opetuspaketteja peruskoulun käyttöön Nepenmäen ja Karhunmäen koulun nykyaikaista taloteknologiaa hyödyntäen.

Ilmastokorttelit toimii vuosina 2018–2020, ja toimintaa rahoittavat Joensuun kaupunki ja Euroopan aluekehitysrahasto. Ilmastokortteleiden tapahtumat ovat kaikille avoimia. Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa @climatejoensuu ja pysy kuulolla!

Haemme uusia ilmastokortteleita!

Yritys, kotikatu, yhteisö tai järjestö; Pyöritteletkö mielessäsi ilmastonmuutokseen liittyviä asioita ja et oikein tiedä mitä tehdä? Tai ehkä sinulla on paljon ideoita, mutta et oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle?

Ilmastokorttelit ovat Joensuussa sijaitsevia korttelimaisia kokonaisuuksia, joiden kanssa yhdessä suunnittelemaan ja kokeilemaan ilmastoystävällisiä kokeiluja. Ideana tässä on tosiaan se, että lähdetään kokeilemaan, eli tehdään sellaista mitä ei olla ennen tehty.

Jos kokeilu onnistuu, voitte ottaa sen omaan käyttöönne ja mielellään mainostaa siitä muillekin! Ilmastokortteleihin etsitään korttelimaisia kokonaisuuksia yritys-, asuin- ja järjestökentällä. Tämän vuoksi ilmastoystävälliset kokeilut suunnitellaan yhdessä kokeilijoiden kanssa parhaiten teidän toimintaan sopiviksi.

Climate Joensuu

Climatejoensuu.fi on uusi kaikille avoin ilmastosivusto, joka aukeaa vuoden 2019 aikana.

Sivuilta voit seurata mitä ilmastotekoja Joensuussa sijaitsevat yritykset, järjestöt, koulut ja tavalliset joensuulaiset tekevät ja suunnittelevat. Lisäksi sinne kootaan ilmastoystävällisiä vinkkejä sekä luotettavaa tieteellistä tietoa ilmastonmuutoksesta.

Uusiutuvan energian ilta 25.3.2019

Joensuun kaupungin alueellisen energia- ja ilmastotyön edistämishanke järjesti yhteistyössä kirjaston kanssa kuluttajille suunnatun uusiutuvan energian illan osana pääkirjaston Ilmastopäivää.

Ohjelmaan kuului tietoa vihreän sähkön sopimuksista, aurinkosähköstä ja sähkön varastointimahdollisuuksista sekä arjen energiansäästöstä ja kulutusjoustosta. Tilaisuuden asiantuntijat edustivat Pohjois-Karjalan sähköä sekä Karelia AMK:a.

 

ASIOI VERKOSSA

Hiilineutraali Joensuu 2025 kartta

Muuntamontie 6, Joensuu
2. kerros

Sivu arviointi ja palaute