Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

 

Lapsi voi saada varhaiskasvatuspaikan aikaisintaan sen kuukauden alusta, kun hän täyttää 9 kuukautta. Varhaiskasvatuspaikkaa ei kuitenkaan voi saada ajalle, jolta lapsen hoidosta maksetaan vanhempainrahaa. Lapsella on oikeus varhaiskasvatuspaikkaan siihen saakka, kunnes hän siirtyy oppivelvollisuuden piiriin.

 

Joensuussa voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa

Täältä löydät sähköisen asioinnin ohjeet.

 

Tee hakemus heti, kun

  • haet koulutukseen tai opiskelemaan,
  • ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi
  • valmistelet muuttoa Joensuuhun
  • teet työpaikkahakemuksen
  • olet palaamassa töihin esimerkiksi perhevapaan jälkeen tai
  • työllistyt tai pääset opiskelemaan äkillisesti

 

Sinun on haettava paikkaa neljä kuukautta ennen toivottua varhaiskasvatuksen alkamista. Mikäli paikan tarve on kiireellinen äkillisen työn tai opiskelun alkamisen vuoksi, on paikan järjestelyaika kaksi viikkoa.

Yksityisten päiväkotien paikkoja voit hakea ottamalla suoraan yhteyttä toivomaasi yksikköön. Yhteystiedot löytyvät Päiväkodit-sivulta.

Sinun on myös mahdollista palkata lapsellesi hoitaja kotiin. Tutustu lasten yksityisen hoidon tuen hakemiseen.

Ilta- ja vuorohoitoon liittyvistä käytänteistä saat lisätietoa Ilta- ja vuorohoidon käsikirjasta. Jos haet paikkaa ilta- tai vuorohoitoyksiköstä, sinun on toimitettava työnantajan tai oppilaitoksen edustajan allekirjoittama todistus vuorotyöstä tai todistus iltaopinnoista palveluohjaukseen.

 

Toimintaohjeet hakemiseen

Täytä hakemus sähköisesti kirjautumalla Joenmuksuihin pankkitunnuksilla tai vahvalla tunnistautumisella joenmuksut.fi > Hakemukset ja ilmoitukset.

Tee jokaisesta lapsesta oma varhaiskasvatushakemus.

Tiedota mahdollista yhteishuoltajaa hakemuksen tekemisestä. Voit laittaa hakemukselle itsesi yksinhuoltajaksi vain, mikäli sinut on merkattu lapsen virallisissa tiedoissa lapsen ainoaksi huoltajaksi.

Täytä hakemus huolellisesti ja kirjaa sinne toiveet varhaiskasvatuspaikasta. Toiveet varhaiskasvatuspaikasta otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Lähetä hakemus. Tässä vaiheessa voit vielä perua hakemuksen tai muokata sitä.

Otamme hakemuksen käsittelyyn palveluohjauksessa muutaman päivän kuluessa, etkä pysty sen jälkeen enää muokkaamaan tai perumaan sitä Joenmuksujen kautta. Mikäli haluat muokata hakemustasi, ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Pyydämme sinulta tarvittaessa lisätietoja hakemuksen tarkentamiseksi ja sopivan hoitopaikan löytämiseksi. Voit tarkastella hakemuksesi tilaa ja siitä tehtyjä päätöksiä Joenmuksuissa.

Palveluohjauksessa kartoitamme sopivat vapaat paikat ja teemme päätöksen paikasta yhteistyössä varhaiskasvatuksen esihenkilöiden kanssa.

Saat tiedon paikasta viimeistään noin kahta viikkoa ennen aloitusta. Päätös tulee Joenmuksuihin ja saat siitä sähköposti-ilmoituksen, jos olet hyväksynyt sähköisen tiedoksiannon hakemusta tehtäessä. Muissa tapauksissa postitamme päätöksen. Yhteishuoltaja näkee tässä vaiheessa päätöksen kirjautumalla Joenmuksuihin Hakemukset ja ilmoitukset-puolelle.

Lapsen varhaiskasvatusryhmä voi muuttua toiminnallisista syistä tai yhteisellä sopimuksella. Varhaiskasvatusyksikkö voi vaihtua, jos lapsesi ilta- ja vuorohoidon tarve päättyy.

Mikäli kieltäydyt myönnetystä varhaiskasvatuspaikasta, sinun täytyy tehdä uusi hakemus. Uuden hakemuksen käsittelemme neljän kuukauden järjestelyajalla.

Jos sinulla ei ole käytössäsi vahvaa tunnistautumista, voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa myös toimittamalla meille paperisen hakemuslomakkeen. Lomakkeen voit ladata tältä sivulta, pyytää palveluohjauksesta tai päiväkodeista. Palauta paperinen hakemus osoitteella: Joensuun kaupunki, Varhaiskasvatuksen palveluohjaus, Länsikatu 15, Rakennus 4B, 2. krs, 80110 Joensuu.

Varhaiskasvatuspaikan myöntämisen jälkeen päiväkodin johtajat ja perhepäivähoidon esihenkilöt vastaavat hoitopaikkaan liittyviin kysymyksiin ja mahdollisiin muutostoiveisiin.

Tervetuloa varhaiskasvatukseen - lisätietoa aloittajille.

 

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus ja neuvonta

Palveluohjaus neuvoo puhelimitse kunnallisen varhaiskasvatuksen, yksityisen varhaiskasvatuksen, avoimen varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen hakemiseen ja järjestämiseen liittyvissä asioissa.

Puhelinpalvelu avoinna:

maanantai 12–15
tiistai 9–12
keskiviikko 9–12
torstai 12–15
perjantai 9–12

puh. 013 267 2990

 

Voit jättää myös soittopyynnön yhteydenottoa varten tai varata ajan henkilökohtaiseen asiointiin sähköpostitse varpal@joensuu.fi.

Asiakaspalvelu avoinna maanantaista torstaihin 9-15 osoitteessa Länsikatu 15, 4B 2.krs.

  • Asiakaspalvelun ja puhelinpalvelun ollessa suljettuna, yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen

 

Varhaiskasvatushakemukset tulostettavaksi

Varhaiskasvatushakemus

Early Childhood Education Application

ЗАЯВЛЕНИЕ О ПРИЕМЕ РЕБЕНКА В ДЕТСКИЙ САД

Varhaiskasvatus, palveluohjaus, asiakasmaksut

Länsikatu 15, Joensuu
Rakennus 4B, 2. krs.

Sivu arviointi ja palaute