Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta, Muutokset kaupungin palveluihin

Muutokset kaupungin palveluihin

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta – Muutokset kaupungin palveluihin

Tälle sivulle on koottu koronapandemian aiheuttamat muutokset kaupungin palveluihin ja Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmän suositukset. Joensuun kaupunki varautuu jo koronan jälkeiseen aikaan ja kaupungin omien koronarajoitusten laajempaan purkamiseen. Suunnitelmia laaditaan parhaillaan ja niistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Maskisuositus

Joensuun kaupunki noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maskisuositusta. Kasvomaskia kannattaa edelleen käyttää etenkin ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja erityisesti, jos on rokottamaton. Lisäksi kasvomaskia suositellaan käytettävän julkisessa liikenteessä. Tapahtumien ja yleisten kokousten kävijöitä suositellaan käyttämään kasvomaskia, mikäli tapahtumassa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Maskisuositus koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä. Katso THL:n maskisuositus.

Koulujen maskisuositusta jatketaan syysloman loppuun saakka, jolloin myös nuorempien ikäluokkien on ollut mahdollista saada kahden rokotteen antama suoja.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Liikunta

Liikuntapalvelujen tilojen ja palvelujen osalta on palattu normaaliin toimintaan. Käyttäjiä suositellaan noudattamaan turvavälejä sekä muita terveysturvallisuusohjeita. Kaupungin tiloja koskeva maskisuositus on voimassa myös liikuntatiloissa ja -alueilla pois lukien peseytymistilat ja uimahallien allastilat. Ulkopuolisten harjoitukseen kuulumattomien henkilöiden läsnäoloa liikuntapalveluiden tiloissa ja alueilla ei sallita. Otteluihin voidaan ottaa yleisöä AVI:n rajoitusten mukaisesti ja huomioiden voimassaolevat terveysturvallisuusohjeet.

Kansalaisopisto

  • Kansalaisopiston kurssit pyritään käynnistämään lähiopetuksena syyslukukaudella 2021. Kursseilla huomioidaan terveysturvallisuusohjeet ja mahdollistetaan suositusten mukaiset turvavälit.
  • Kurssissa on merkintä ”Opetus järjestetään tarvittaessa etänä”, mikäli lähiopetuksen kurssi mahdollisesti siirtyy etäopetukseen pandemiatilanteen niin vaatiessa.
  • Voimassa maskisuositus sekä henkilöstölle että asiakkaille.

Asiakaspalvelupisteet

Joensuun Veden asiakaspalvelu 4.10.2021 alkaen ajanvarauksella, katso lisätiedot.

Tilakeskuksen toiminta: asiointi ennalta sovitusti, yhteydenotot henkilöstöön puhelimitse tai sähköpostitse: katso yhteystiedot

Yleisötilaisuudet ja tapahtumat

Kaupungin tapahtumiin liittyvät ohjeet on koottu joensuuevents.fi/terveysturvallisuus-verkkosivuille.

Työllisyyspalvelupiste Luotsi

  • Luotsin info palvelee lyhennetyin aukioloajoin kello 10–16.
  • Asiakkaita pyydetään mahdollisuuksien mukaan asioimaan etänä. Luotsin sähköiset asiointikanavat osoitteessa https://luotsijoensuu.fi/

 

ÄLÄ TARTUTA MUITA

Tehdään yhdessä kaupungin palveluista turvalliset käyttää.

Ehkäise koronaviruksen leviäminen ja tutustu turvallisuusohjeisiin.

KORONA - TUKEA JA NEUVOJA

 

Jos epäilet koronavirustartuntaa
Soita aina ensin Päivystysapu 116 117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Tarkemmat tiedot: siunsote.fi/korona

Tietoa koronarokotuksista
siunsote.fi/koronarokotukset

Sivu arviointi ja palaute