Sosiaali- ja terveyspalvelut

Joensuussa julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Pohjois-Karjalan kuntien yhteinen kuntayhtymä Siun sote. Kuntayhtymä järjestää myös ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut.

Päivystys ja terveysasemat

Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112. Jos et voi soittaa, ota yhteys tekstiviestillä hätäkeskukseen Pohjois-Karjalan alueella puh. 040 751 7816.

Jos tarvitset muuta kiireellistä hoitoa, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi tai maksuttomaan Päivystysapu 116 117 -palveluun. Päivystysavun numero palvelee vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Halutessasi voit jättää myös takaisinsoittopyynnön.

Ensiapua vaativissa tilanteissa voit tulla terveysasemalle tai keskussairaalan yhteispäivystykseen soittamatta etukäteen.

Kiireetön hoito: Siun soten alueella on 22 terveysasemaa. Voit valita terveysaseman koko Siun soten alueelta ilman erillistä ilmoitusmenettelyä tai sitoutumista yhteen asemaan. Voit asioida vapaasti sinulle kulloinkin parhaiten sopivalla Siun soten terveysasemalla, jolla on vapaita aikoja.

KORONAVIRUS

 

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Katso tarkemmat ohjeet Siun soten sivuilta: siunsote.fi/korona

Sivu arviointi ja palaute