Sisältöjulkaisija

angle-left Vuonna 2017 syntyneet lapset ilmoitettava esiopetukseen marraskuun aikana

Vuonna 2017 syntyneet lapset ilmoitettava esiopetukseen marraskuun aikana

Haku esiopetukseen alkaa Joensuussa marraskuussa. Tänä vuonna esiopetukseen ilmoitetaan vuonna 2017 syntyneet lapset. Esiopetukseen haetaan 1.–30.11.2022 välisenä aikana. Hakemus tehdään osoitteessa www.joenmuksut.fi, kohdassa "Hakemukset ja ilmoitukset". 

Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna. Vastuu lapsen osallistumisesta on huoltajalla. Kaksivuotisessa esiopetuskokeilussa olevien 2017 syntyneiden lasten ei tarvitse ilmoittautua enää uudelleen.  

Esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen perusteella lähikoulualueella olevasta päiväkodista tai koulusta. Lapsen esiopetuspaikka voi olla erityisestä syystä myös joku muu kuin osoitteen mukainen päiväkoti tai koulu. Lähikoulualueet löytyvät kaupungin karttapalvelusta: katso lähikoulualueet. 

Päätökset päiväkotien esiopetuspaikoista lähtevät tiedoksi huoltajille 21.2.2023 varhaiskasvatuksen Daisy-järjestelmän kautta. Päätökset koulujen esiopetuspaikoista lähtevät tiedoksi huoltajille 21.2.2023 Wilman kautta.

Perheet voivat myös hakea lapselle toissijaista esiopetuspaikkaa joltakin toiselta alueelta. Toissijaista esiopetuspaikkaa voi hakea ensisijaisen esiopetuspäätöksen saavuttua. Hakuaika on 22.2.–8.3.2023

Jos sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, voi hakemuksen tehdä paperilomakkeella. Lomakkeen voi tulostaa kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.joensuu.fi/perusopetus/lomakkeet, pyytää päiväkodeilta tai varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta. Lomakkeet löytyvät myös englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi. Paperiset lomakkeet tulee palauttaa vahaiskasvatuksen palveluohjaukseen osoitteeseen Länsikatu 15, 4B. 2.kerros, 80110 Joensuu tai niiden tulee olla leimattu postissa keskiviikkoon 30.11.2022 mennessä.

Esiopetukseen hakemisesta saa lisätietoja osoitteesta www.joensuu.fi/haku-esiopetukseen tai soittamalla varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen puh. 013 267 2990 tai sähköpostilla varpal@joensuu.fi. Kuljetuksiin ja koulujen yhteydessä olevaan esiopetukseen liittyen lisätietoja saa osoitteesta koulutuspalvelut@joensuu.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.