Sisältöjulkaisija

angle-left Vapaudenpuiston rakentaminen käynnistyy

Vapaudenpuiston rakentaminen käynnistyy

Joensuun keskustassa torin ja kaupungintalon välissä olevan Vapaudenpuiston uudistaminen on ollut otsikoissa pitkin kevättä. Suunnitelmat ovat tarkentuneet rakennussuunnitelmilla ja urakoitsija aloittaa puiston rakentamisen valmistelevilla töillä 14.5. Urakka valmistuu arviolta syyskuussa.

Ensin puisto aidataan ja olemassa olevat kalusteet, kuten puistonpenkit ja leikkipaikan välineet puretaan. Työt jatkuvat suunnitelmien mukaisten puiden poistolla toukokuun aikana. Sen jälkeen aletaan tehdä puistokäytävien pohjaus- ja kuivatusrakenteita.

Puistokäytävät ja sadevesiviemäröinti sekä valaistuksen ja tapahtumasähkön kaapelointi tehdään toukokuun lopulla sekä kesäkuun aikana. Puiston keskiosalla olevan Vapaudenpatsaan ja Antin Ahvenen kunnostus- ja siirtotyöt tehdään heinä–elokuussa.

Uusien puiden, perennoiden, pensaiden ja siirtonurmikon istutus- ja asennustyöt ajoittuvat urakan loppupuolelle elo–syyskuulle. Puistosta kaadettavat puut dokumentoidaan ja niiden rungot varastoidaan. Myöhemmin kaupunkilaisille järjestetään kysely, jossa haetaan ideoita runkojen tulevasta käytöstä.

Työmaa sijaitsee kaupungin vilkkaimmalla paikalla, ja sen työmaaliikenne häiritsee sekä jalankulku- ja pyöräliikennettä että autoliikennettä. Työmaaliikenteestä ja työmaan aikaisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan erikseen.

Koko puiston alue on aidattua työmaa-aluetta, johon on ulkopuolisilta pääsy kielletty. Aita on verkkoaitaa ja työmaata pääsee seuraamaan aidan läpi joka suunnasta. Aitaan kiinnitetään puiston historiasta kertovia tauluja.

Puiston rakentamisen pääurakoitsijaksi valittiin tarjouskilpailun perusteella Viherrakenne J. Turunen Oy. Rakennustöistä tiedotetaan lisää aikataulujen ja muiden tietojen tarkentuessa.

Puiston rakentamisesta on kerrottu tarkemmin täällä: Vapaudenpuiston peruskorjaus

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.