Sisältöjulkaisija

angle-left Toreille halutaan uutta toimintaa: Torien timantti -pientapahtumahaku käynnissä

Toreille halutaan uutta toimintaa: Torien timantti -pientapahtumahaku käynnissä

Joensuun kaupunki haluaa aktivoida toreja jakamalla 18 kappaletta 1 000 euron pientapahtumatukia. Torien timantti -pientapahtumatukihaku alkaa 6.5. ja jatkuu 26.5. saakka.

Haku painottuu pääsymaksuttomiin yleisötilaisuuksiin, jotta torien tapahtumat olisivat mahdollisimman monen saavutettavissa. Torien timantti -haun avulla toivotaan löytyvän laaja kirjo erilaisia ja eri kohderyhmille tarkoitettuja uusia tapahtumia, tempauksia ja aktiviteetteja toreille.

Torien timantti -pientapahtumahaun ohjeet ja hakulomake löytyy verkko-osoitteesta www.joensuu.fi/torien-timantti.

– Kauppatorin valmistumisen myötä haluamme kannustaa järjestöjä ja eri toimijoita tulemaan torille tekemään tapahtumia ja tempauksia hyvin matalalla kynnyksellä. Torithan ovat olemassa ihmisiä varten, joten toivomme, että uusien ideoiden myötä syntyy uusia yhteisöllisiä tempauksia, joissa kaupunkilaiset ja matkailijat pääsevät kohtaamaan, tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen taustoittaa.

Pientapahtumatukea voi hakea myös maaseututoreilla toteutettaviin aktiviteetteihin, tempauksiin ja tapahtumiin.

Päätöksen tuista tekee kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. Kaikki jätetyt hakemukset arvioi raati, jossa on mukana edustajia Joensuun kaupungin tapahtumapalveluista ja kulttuuripalveluista, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:stä sekä Joensuun kaupunkikeskustayhdistys VIRTA ry:stä.

Vaikka Torien timantti -pientapahtumatukihaussa halutaan löytää uusia tapahtumia, tempauksia ja aktiviteetteja kesäajalle, on painotus myös kesäkauden ulkopuolisissa toimissa.

– Kesätapahtumat voivat myös osallistua tähän hakuun, mutta tavoitteena on jatkaa torikautta pitkälle syksyyn ja talveen. Torien ei tarvitse hiljentyä kesän päätyttyä, muistuttaa koordinaattori Niina Väyrynen.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.