Sisältöjulkaisija

angle-left Nopeasti huonontunut koronavirustilanne tuo rajoituksia kaupungin palveluihin

Nopeasti huonontunut koronavirustilanne tuo rajoituksia kaupungin palveluihin

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 30. joulukuuta tehnyt uusia rajoituspäätöksiä nopeasti heikentyneen koronavirustilanteen takia. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui 31. joulukuuta käsittelemään aluehallintoviraston rajoituspäätösten vaikutuksia kaupungin palveluihin.

Aluehallintaviraston päätös tilojen väliaikaisesta sulkemisesta vaikuttaa eniten aikuisten ryhmäliikuntaan, kuorolaulu- ja järjestettyyn tanssitoimintaan 13.1.2022 saakka. 

– Käytännössä aikuisten sisäliikunnan harrastustoiminta mukaan lukien aikuisjoukkueiden harjoittelut ja ottelut keskeytetään. Lasten ja nuorten harrastustoiminta sekä urheilun ammattilaisten toimintamahdollisuudet pyritään kuitenkin turvaamaan, taustoittaa Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen

Tartuntariskien minimoimiseksi ja Itä-Suomen aluehallintoviraston päätösten mukaisesti Joensuun kaupunki rajoittaa palveluidensa asiakasmääriä sekä varmistaa turvallisen asioinnin erilaisin tilajärjestelyin. Rajoitukset ovat voimassa 26. tammikuuta saakka. 

– Laadimme parhaillamme yhdessä eri palveluiden kanssa suunnitelmia terveysturvallisuuden lisäämisestä ja koronan ehkäisystä palveluissamme. Tarkemmin mahdollisista asiakasmäärien rajoittamisesta tai muista terveysturvallisuusjärjestelyistä tiedotetaan tulevalla viikolla, kertoo Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen

Alueelle asetetut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset kestävät 20.1.2022 saakka. Rajoituksista johtuen esimerkiksi tammikuulle suunnitellut aluevaalien vaali-illat perutaan. Vaali-info pyritään järjestämään etätapahtumana.

Joensuun kaupungin julkisissa tiloissa, tapahtumissa ja julkisessa liikenteessä on toistaiseksi voimassa vahva maskisuositus. Kaupungin tiloissa ja palveluissa asioivia pyydetään huomioimaan yleiset koronaan liittyvät terveysturvallisuusohjeet. Tärkeää on, että muistetaan pitää muihin asiakkaisiin riittävä etäisyys. Lisäksi on tärkeää pestä käsiä, käyttää käsihuuhdetta sekä muistaa hyvä yskimishygienia.

Kaupungin eri palveluiden koronaohjeet löytyvät osoitteesta www.joensuu.fi/korona.

Vaikutukset palveluihin tarkemmin

Liikunta

- Kaikkien yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia sisäliikuntatiloissa, pois lukien peseytymistilat ja uimahallien allastilat.  
- Aikuisten sisäliikunnan harrastustoiminta mukaan lukien aikuisjoukkueiden harjoittelut ja ottelut keskeytetään 13. tammikuuta saakka. Tämä ei koske SM- ja ykkösdivisioonatason joukkueiden ja urheilijoiden harjoitteluun ja Urheiluakatemian toimintaan varattuja vuoroja eikä Urheiluakatemian urheilijoita.
- SM- ja ykkösdivisioonatason ottelut voidaan pelata AVIn ja lajiliittojen voimassa olevia ohjeistuksia ja terveysturvallisuusohjeita noudattaen.
- Ulkopuolisten läsnäoloa harjoituksissa ei sallita.
- Uimahalleissa rajoitetaan sisään otettavien asiakkaiden määrää (Vesikossa 40 + 40, Rantakylän uimahallissa 20 + 20 aikuista yhtä aikaa) ja tarkennetaan myös muita terveysturvallisuusohjeita 26. tammikuuta saakka. Vesikon kahvio on suljettu toistaiseksi.  
- Jääkenttien yhteydessä olevat pukukopit ovat kiinni 26. tammikuuta saakka.  
- Lasten ja nuorten harrastustoiminta (2004 ja myöhemmin syntyneet) jatkuu normaalisti niille varatuilla vuoroilla.  
- Kuntosalit ovat avoinna.

Kansalaisopisto

- Joensuun seudun kansalaisopiston 3.–16.1.2022 alkavien lähiopetuskurssien aloitus siirretään maanantaina 17.1.2022 alkavalle viikolle. 
- Muutos ei koske etäkursseja, eikä lasten ja nuorten opetusta, paitsi vanhempi-lapsiryhmiä.

Kirjastot ja museot

- Ovat auki normaalisti. Asioidessa on syytä huomioida terveysturvallisuusohjeet.
- Yhtä aikaa paikalla olevien asiakkaiden määrää voidaan rajoittaa, jos tilat ruuhkautuvat.

Varhaiskasvatus ja koulut 

- Päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti. Vanhempia suositellaan käyttämään kasvomaskia, kun lapsia tuodaan ja haetaan hoidosta.  
- Näillä näkymin koulujen toiminta alkaa 10. tammikuuta lähiopetuksena. Lähiopetuksen alkamisesta ja kouluissa noudatettavista rajoituksista tiedotetaan viimeistään perjantaina 7.1.2022.

Yleisötilaisuudet

- Kaupungin järjestämät uudenvuoden ilotulitukset on peruttu.
- Kaupunginorkesterin uudenvuoden konsertti järjestetään virtuaalitapahtumana ja sitä voi seurata orkesterin YouTube-kanavalta.  
- Tammikuussa 2022 järjestettäviin aluevaali-iltoihin ei oteta yleisöä, vaan tapahtuma järjestetään etänä 10. tammikuuta. Muut vaali-iltojen tilaisuudet perutaan. Aluevaaleihin liittyen on mahdollista esittää kysymyksiä ennakkoon: Kysy aluevaaleista

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.