Sisältöjulkaisija

angle-left Musiikkiopiston haku jatkuu 14.5. asti – koronavuosi ei ole nakertanut konservatorion suosiota

Musiikkiopiston haku jatkuu 14.5. asti – koronavuosi ei ole nakertanut konservatorion suosiota

Tapahtuma- ja taidealoja kiusannut koronavuosi ei ole hyydyttänyt Joensuun konservatorion toimintaa. Kuluvan lukuvuoden aikana konsertteja ei ole jouduttu perumaan ja opetus on voitu toteuttaa lähiopetuksena. Musiikkialan ammattikoulutuksenkin hakijamäärä oli samaa luokkaa kuin aiempina vuosina. Juuri nyt konservatoriolla on meneillään haku ensi elokuussa alkaviin musiikkiopisto-opintoihin.

– Vuosittain uusille oppilaille on tarjolla 60–70 paikkaa ja kokonaisuudessaan musiikkiopistossa opiskelee noin 500 oppilasta. Hakijoita musiikkiopistoon on viime vuosina ollut 110–150 ja sama tavoite meillä on tänäkin keväänä. Hakemuksia on tullut mukavasti, mutta joissakin soittimissa olisi vielä tilaa. Päätimmekin jatkaa musiikkiopiston hakua 14. toukokuuta asti, rehtori Otto Korhonen kertoo.

Haasteita poikkeusaika on luonnollisesti tuonut konservatoriollekin, mutta muuttuneisiin olosuhteisiin on onnistuttu sopeutumaan. Käsidesit, tehostettu hygienia ja kasvosuojukset ovat loksahtaneet osaksi arkea ja suuri rooli on ollut myös tietotekniikalla. Sen avulla musiikista on nyt päästy nauttimaan myös kotisohvilla.

Korhosen mukaan kaikki poikkeusajan konsertit ja tapahtumat on joko striimattu suorana tai taltioitu jälkikäteen katsottaviksi.

– Etäkonserttien katsojamäärät ovat yllättäneet positiivisesti. Striimaukset aloitettiin marraskuussa ja katselukertoja tänä aikana konservatorion YouTube-kanavalla on ollut yhteensä noin 15 000. Etäkonserttien suosion innoittamana niitä on tarkoitus jatkaa myös sen jälkeen, kun yleisö pääsee jälleen konsertteihin. Muualla Suomessa asuvilta on tullut palautetta, että heillä on ollut nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus nähdä esimerkiksi oma lapsenlapsensa konserttilavalla, Korhonen iloitsee.

AVIn tuore päätös sallia 50 henkilön yleisötilaisuudet on askel mieluisaan suuntaan. Se ei kuitenkaan avaa konservatorion salien ovia selälleen.

– Esiintyjien läheisiä voidaan jo ottaa paikanpäälle, mutta ulkopuoliselle yleisölle konserttisalin ovia ei vielä avata, Korhonen linjaa kevään tilannetta.

Tulevaisuuteen konservatoriolla katsellaan luottavaisin mielin. Korona on opettanut monta asiaa ja luonut myös uutta asennemaailmaa – kaikesta kyllä selvitään. Mieluisana kiinnekohtana horisontissa siintää myös reilun puolen vuoden päässä häämöttävä muutto uusiin tiloihin Carelia-salin kupeeseen.

– Uuden tilat valmistuvat kovaa vauhtia, hankintojen kilpailutukset ovat hyvässä vauhdissa ja avajaiskevään konsertteja visioidaan jo nyt. Mutta siihen on vielä hetki aikaa ja ennen kesääkin on monta rautaa tulessa. Kun musiikkiopiston haku on saatu pakettiin, vuorossa on musiikkileikkikoulu – sen hakuaika alkaa 25. toukokuuta, kertoo Korhonen.

Hakuajat:
Joensuun konservatorion musiikkiopiston haku jatkuu 14.5. asti.
Musiikkileikkikoulun ja muiden muskariryhmien uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkaa 25.5.

Lisätietoja hauista osoitteista:
musiikkiopisto: www.joensuu.fi/musiikkiopisto/haku
musiikkileikkikoulu: www.joensuu.fi/musiikkileikkikoulu/ilmoittautuminen