Sisältöjulkaisija

angle-left Lapsilta kysytään: yksi Lapsiystävällinen kunta -työn tavoitteista päätetään lasten palautteen perusteella

Lapsilta kysytään: yksi Lapsiystävällinen kunta -työn tavoitteista päätetään lasten palautteen perusteella

Joensuun kaupunki valmistautuu toiseen Lapsiystävällinen kunta -kauteensa laatimalla seuraaville kahdelle vuodelle toimintasuunnitelman.

Sen viidestä tavoitteesta neljä tulee valita Unicefin määrittelemistä vaihtoehdoista ja yksi perustuu joensuulaislasten ja -nuorten näkemyksiin ja toiveisiin.

Lasten ja nuorten ajatusten selvittämiseksi on käynnistetty kysely, joka on jaettu lapsille huoltajineen Wilmassa. Kyselyyn pääsee vastaamaan tästä. Kysely on myös osoitteessa joensuu.fi/lapsiystavallinen-kunta.

– Kyselyllä kartoitetaan edellisen Lapsiystävällinen kunta -toimintakauden tavoitteiden toteutumista ja selvitetään, mihin Joensuussa pitäisi keskittyä uudella juuri alkaneella toimintakaudella, kertoo toiminnan koordinaattori Hilkka Mäkinen Joensuun kaupungilta.

YK:n lasten oikeuksien neljä perusperiaatetta on puettu lapsille ymmärrettäviksi kysymyksiksi. He pääsevät kertomaan muun muassa, miten turvallista Joensuussa on, miten yhdenvertaisesti aikuiset lapsia täällä kohtelevat ja miten Joensuusta saataisiin vielä parempi paikka lapsille ja nuorille.

– Ensimmäinen kautemme Lapsiystävällinen kunta -mallissa vuosina 2021–2023 käynnistettiin erittäin laajalla kartoituksella lasten ja nuorten parissa. Silloinkin tavoitteista sai valita yhden lasten palautteen perusteella ja he nostivat tuolloin esille muun muassa yhdenvertaiset harrastusmahdollisuudet. Se valittiin yhdeksi viidestä tavoitteesta ja teimme paljon töitä, että saamme enemmän maksuttomia harrastuksia eri kaupunginosiin ja pitäjille, Mäkinen kertoo.

Meneillään oleva kysely on auki pääsiäiseen asti. Kaikki Joensuun viisi tavoitetta uudelle Lapsiystävällinen kunta -toimintakaudelle päätetään huhtikuussa.

Lasten ja perheiden ajatuksia kartoitetaan parhaillaan myös lapsiperheiden kohtaamispaikoissa Lähiötalolla ja Perheentalolla. ViaDia Joensuu ja Pelastakaa lapset ovat järjestöjen edustajina mukana Joensuun Lapsiystävällinen kunta -työssä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.