Sisältöjulkaisija

angle-left Kuulemistilaisuudessa keskusteltiin Reijolan koulusta

Kuulemistilaisuudessa keskusteltiin Reijolan koulusta

Joensuun kaupunki järjesti torstaina 3.11. kuulemistilaisuuden, jossa esiteltiin vaihtoehtoja Reijolan alueen uudeksi kouluksi ja käytiin keskustelua alueen asukkaiden kanssa.

Reijolaan aletaan suunnitella uutta koulua vuoden 2023 alussa. Lisäksi koulun yhteyteen rakennetaan päiväkoti. Uudet koulujärjestelyt vaikuttavat myös Niittylahden ja Karhunmäen asukkaisiin.

Kuulemistilaisuudessa suunnitelmia esittelivät hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen, koulutusjohtaja Olli Kauppinen ja tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Antti Turunen. Tilaisuudessa esiteltiin muun muassa analyysi alueen väestökehityksestä, kaavoituksesta ja tontinluovutuksesta, arvio koulukuljetuksista, oppilasmääristä sekä paikkatietoanalyysi koulujen sijainnista.

Katso tilaisuudessa esitetyt materiaalit: 

Kaksi vaihtoehtoa

Uudesta koulujärjestelystä esiteltiin tilaisuudessa kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäisessä Reijolaan rakennettaisiin kaksi- tai kolmesarjainen alakoulu sekä päiväkoti, jossa on yhdeksän tai kymmenen osastoa. Tällöin Niittylahden koulu ja päiväkoti lopetettaisiin.

Toisessa vaihtoehdossa Reijolaan ja Niittylahteen rakennettaisiin uudet, lähtökohtaisesti yksisarjaiset koulut ja Reijolaan päiväkoti, jossa on alustavasti seitsemän osastoa. Tässä vaihtoehdossa Niittylahdessa säilyisi päiväkoti.

Uusi koulu tarvitaan, koska tällä hetkellä Reijolassa toimitaan tilojen sisäilmaongelmien vuoksi osittain siirtotiloissa. Samoin päiväkodilla on käytössä siirtotiloja. Tilanne on myös Niittylahden koulun osalta vastaava. Niittylahdessa siirtotiloissa on noin kolmasosa koulun oppilaista.

Reijolan koulun hankesuunnitelma sisältyy Joensuun kaupungin investointiohjelmaan ja koulun hankesuunnittelu on ajoitettu tehtäväksi vuonna 2023. Koulun rakentamispäätös tehdään hankesuunnittelun jälkeen. Aikaisintaan koulu voisi olla valmiina vuoden 2026 syksyllä. Niittylahden koulun hankesuunnitelmaa ei vielä ole kaupungin investointiohjelmassa.

– Vaihtoehdot ovat vielä avoimena, ja saimme tilaisuudessa arvokasta tietoa alueiden asukkailta. Tilaisuudessa saadut palautteet sekä kyselyiden kautta saatavat kommentit otetaan päätöksenteossa tarkasti huomioon, painottaa hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.

Näkökulmia kerätään lapsilta, huoltajilta ja opettajilta

Reijolan alueen kouluratkaisuun kerätään näkökulmia, kommentteja ja palautetta mahdollisimman laajasti. Ratkaisusta tehdään laaja lapsivaikutusten arviointi, jossa huomioidaan muun muassa vaikutukset kulkuyhteyksiin, harrastusmahdollisuuksiin, ihmissuhteisiin, terveyteen ja turvallisuuteen.

Huoltajille lähetetään kysely päiväkotien ja koulujen kautta. Palautetta kerätään myös lapsilta ja opettajilta.

Palautetta kerätään myös sähköpostilla 15. marraskuuta saakka. Palautteen voi lähettää osoitteeseen kirjaamo@joensuu.fi.

Kouluratkaisua käsitellään kasvatus- ja koulutuslautakunnassa joulukuussa. Lautakunnan käsittelyn jälkeen asia siirtyy kaupunginhallitukselle ja sieltä edelleen kaupunginvaltuustolle. Mikäli kasvatus- ja koulutuslautakunta tekee päätöksen asiasta jo joulukuun kokouksessa, tulisi kouluratkaisu hallituksen käsittelyyn tammikuussa ja sieltä mahdollisesti valtuustoon helmikuussa.

Reijolan koulun suunnitelmista voi lukea lisää verkkosivulta. Sivuille tullaan tuomaan myös kyselyjen tulokset sekä muu asiaan liittyvä valmisteluaineisto. Sivut löytyvät täältä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.