Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin palveluita avataan 1. kesäkuuta alkaen

Kaupungin palveluita avataan 1. kesäkuuta alkaen

Suuri osa Joensuun kaupungin tiloista ja palveluista ovat olleet suljettuna valtakunnallisista koronarajoitteista johtuen. Kesäkuun alussa kaupunki on avaamassa tiloja ja palveluitaan kaupunkilaisille. Kokonaisuutta valmistellaan parhaillaan toimialoilla ja palvelupisteissä.

Joensuun kaupunki avaa seuraavat palvelut 1. kesäkuuta alkaen:

  • leikkikenttätoimintaa järjestetään kesäkuun kolmen ensimmäisen viikon aikana
  • kirjastot avautuvat kokonaan ja kirjastoautot aloittavat normaalin toimintansa
  • Joensuun museot avataan asteittain, mutta Mukulakatu pysyy suljettuna
  • Joensuun palvelupiste kaupungintalon aulasta siirtyy Carelicumiin
  • nuorisopalvelut käynnistävät päivätoimintaa eri alueilla
  • Mehtimäellä jäähalli avataan harjoittelukäyttöön
  • Joensuu Areena avataan harjoittelukäyttöön
  • Urheiluhallit ja sisäliikuntapaikat avataan harjoittelukäyttöön

Joensuun kaupungin hyvinvointitoimialalla suunnitellaan myös muiden tilojen ja palveluiden, kuten uimahallien avaamista kesän aikana.

Uusien tilojen ja palveluiden avaamisesta tiedotetaan, jahka suunnitelmat ja toimintaohjeet on viimeistelty.

– Suunnittelemme parhaillaan Rantakylän uimahallin avaamista 1. kesäkuuta alkaen ja virkistysuimala Vesikon avaamista 6. heinäkuuta alkaen. Avaaminen varmistuu lähipäivinä. Laadimme turvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät ohjeet henkilökunnalle ja asiakkaille. Lisäksi haluamme vielä käydä keskustelut viranomaisten kanssa toiminnan aloittamisesta,  taustoittaa Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen.

– Joensuun kirjastoissa suunnittelemme parhaillaan kalusteiden ja yhteiskäyttökoneiden järjestelyjä. Riskiryhmään kuuluvien palveluita suunnitellaan priorisoitavaksi ensimmäisen aukiolotunnin ajalle. Omatoimikirjastojen avaamista myös selvitetään. Kirjastoautot lähtevät kiertämään normaalisti, mutta asiakasmäärää joudumme vähän rajoittamaan, kertoo Joensuun kaupungin vs. kulttuurijohtaja Suvi Pirnes-Toivanen.

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeet korostavat asiakkaiden omaa harkintaa palveluiden käyttämisessä ja erilaisiin kokoontumisiin osallistumisissa.

– Käsittelemme kaupungin valmiusjohtoryhmässä kaupunkilaisten ja henkilökunnan ohjeita ensiviikolla ja tämän jälkeen ohjeet julkaistaan. Kaupunkilaisten osalta on tärkeää, että ei tulla kipeänä yleisiin tiloihin, muistetaan riittävät turvavälit, pestään kädet tai käytetään käsihuuhdetta ja suojataan suu yskiessä. Riskiryhmiin kuuluvien on nyt syytä itse arvioida, mitä palveluita voi käyttää, kertaa Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen viranomaisohjeita.

Joensuun kaupunki tiedottaa yksityiskohtaisemmin palveluiden ja tilojen avaamisen järjestelyistä sekä ohjeista lähipäivinä. Kaupungin asiakaspalvelupisteet toimivat edelleen koronapandemian aikana. Kaupungin palveluiden ja tilojen aukioloajat ja ohjeet löytyvät www.joensuu.fi/korona-verkkosivulta.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.