Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin koronavirusepidemian rajoitustoimet jatkuvat 6. joulukuuta saakka

Kaupungin koronavirusepidemian rajoitustoimet jatkuvat 6. joulukuuta saakka

Joensuussa voimassa olevia suosituksia aikuisten sisätiloissa tapahtuvan ryhmäliikunnan keskeyttämisestä, yli 20 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä sekä korkeakoulujen etäopetuksesta jatketaan 6. joulukuuta saakka.

Lisäksi kaupungin alueella on toistaiseksi voimassa tiukennettu kasvomaskisuositus. Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseen keskiviikkona 25. marraskuuta. Työryhmä totesi, että viime viikolla annettuja tiukennettuja suosituksia on syytä jatkaa tartuntaketjujen laajuuden ja altistuneiden suuren määrän takia. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä käsitteli maakunnallisia tilannekuvatyöryhmän linjauksia kokouksessaan aamupäivällä.

Ammattimaisen yksilö- ja huippu-urheilun ohjeita tarkennetaan torstaina 26. marraskuuta

Aikuisten sisäliikunnan harrastustoiminta mukaan lukien aikuisjoukkueiden harjoittelut ja ottelut ovat olleet keskeytettynä.

– Täsmennämme ja tiedotamme huomenna torstaina 26. marraskuuta tarkemmin ammattimaisen ja huipulle tähtäävän yksilö- ja joukkuelajien harjoittelusta ja otteluiden järjestämisestä, toteaa Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen.

Joensuussa järjestäviin tapahtumien rajoituksiin tai ohjeisiin ei muutoksia

Joensuussa järjestetään tulevien viikkojen aikana runsaasti yleisötilaisuuksia eikä niiden järjestämiseen ole toistaiseksi tullut uusia rajoituksia. Aluehallintovirasto on (17.11.) linjannut, että marras- ja joulukuussa voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuuksia. Järjestäjän on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjeita, joissa edellytetään, että asiakkaille on turvattava mahdollisuus turvavälien pitämiseen jonottaessa ja tapahtuma-alueella sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Joensuun kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä kaikissa Joensuun alueella järjestettävissä tapahtumissa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Lisäksi kaupunki muistuttaa, ettei tapahtumiin osallistuta sairaana ja noudatetaan yleisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa koronaepidemian kehittymistä jatkuvasti ja uusista mahdollisista toimintaohjeista, rajoitteista tai suosituksista tiedotetaan välittömästi yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Myös Koronavilkku-sovellus kannattaa ladata puhelimeen. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Tarkemmat ohjeet kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.