Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin kesätyöpaikkojen haku käynnissä 12. maaliskuuta asti

Kaupungin kesätyöpaikkojen haku käynnissä 12. maaliskuuta asti

Joensuun kaupunki työllistää ensi kesänä 350–400 nuorta. Kaupungin omia kesätyöpaikkoja on tarjolla 200.

Lisäksi työllistetään nuoria yrityksiin, yhdistyksiin ja kotitalouksiin sekä tuetaan nuorten omaa yritystoimintaa.

Kaupungin kesätöiden hakuaika on 1.2.–12.3.  ja hakulinkki on osoitteessa www.joensuu.fi/kesatyot. Hakea voivat 15–19-vuotiaat joensuulaiset.

Töitä on tarjolla erityisesti puisto- ja puutarhapuolella, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa, liikunta-alueiden hoidossa, kiinteistönhoidossa, Sinkkolassa, päiväkodeissa ja leikkikentillä. Kesätöiden kesto on kahdesta viikosta kuukauteen.

Yrityksille, yhdistyksille ja kotitalouksille on ohjeet joensuulaisen nuoren palkkaamiseen tarkoitetun tuen hakemiseen osoitteessa www.joensuu.fi/kesatyopaikkatuet.

Kaupungin tuella kesätöitä voi hakea myös Pikaduuni-palvelun kautta. Tämä haku avautuu 15. helmikuuta. Pikaduunin sivuille www.pikaduuni.fi voi myös työnantaja käydä jättämässä työpaikkailmoituksen.

– Myös harjoitusyrittäjiä tuetaan yhteistyössä Nuori yrittäjyys ry:n ja Riverian kanssa. Kaupunki hankkii oppilaitoksen harjoitteluyrittäjän palveluita ostopalveluna, kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Tolvanen.

Kaupungin kesätyöntekijöiden valinnassa painotetaan sopivuutta tarjottuun tehtävään. Valinnat tehdään maalis–kesäkuussa yksilö- ja ryhmähaastatteluilla. Valinnoista ilmoitetaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen ja mahdollisia peruutuspaikkoja täytetään kesän aikana.

Hakemuksia odotetaan satoja. Päivi Tolvanen vinkkaa, että hakemuksessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että erottuu positiivisesti satojen muiden joukosta.

– Nuoria kaivataan muun muassa puisto- ja puutarhapuolelle jo toukokuussa ja vielä elokuussa. Näille ajanjaksoille on luonnollisesti vaikeampi löytää tekijöitä, kun nuoret ovat koulussa. Jos on käytettävissä töihin noina aikoina, se kannattaa hakemuksessa ilmoittaa. Myös ajokortti on tietyissä tehtävissä valttia.

Ennen töiden alkua kesänuorille järjestetään yleisiä perehdytystilaisuuksia. Varsinainen työhön perehdytys tapahtuu työpaikoilla.

Kesätyöhakemuksen tekemiseen saa apua Ohjaamon palvelupisteeltä ma–pe kello 10–16 tai Ohjaamon Duuniparkissa torstaisin kello 12–15. Ohjaamo on osoitteessa Kauppakatu 29, www.joensuu.fi/ohjaamo. Myös etsivän nuorisotyön väki auttaa hakemuksen tekemisessä. Heidän yhteystietonsa: www.joensuu.fi/etsiva-nuorisotyo. Lisäksi Luotsi järjestää Duunitorstai-tapahtuman 16. helmikuuta kello 12–15, jolloin pääsee kyselemään kaupungin tarjoamista kesätöistä suoraan työpaikkojen edustajilta. Luotsi on osoitteessa Kauppakatu 29, kauppakeskus Plaza Centrumin alakerrassa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.