Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki valmistautuu valtioneuvoston linjaamiin koronarajoitustoimiin

Joensuun kaupunki valmistautuu valtioneuvoston linjaamiin koronarajoitustoimiin

Suomen hallitus linjasi neuvottelussaan 25. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui perjantaina 26. helmikuuta käsittelemään valtioneuvoston linjauksia ja koronapandemian maakunnallista tilannekuvaa.

Koronavirustartuntojen määrä Siun soten alueella ja erityisesti Joensuussa on kääntynyt jälleen kasvuun. Pohjois-Karjalan alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä totesi epidemiatilanteen Joensuun työssäkäyntialueella (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi) olevan kiihtymisvaiheessa. Muualla maakunnassa epidemia on pysynyt perustasolla.

– Joensuu on kiihtymisvaiheessa ja nyt on syytä välttää lähikontakteja entisestään. Niitä vähentämällä meillä on mahdollisuuksia palauttaa korona perustasolle, toteaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Toivomme syvästi, että saamme rauhoitettua koronatilanteen, sillä meidän talvilomaviikkommekin on aivan oven takana, jatkaa Karjalainen.

Kaupungin nykyiset linjaukset ja suositukset ovat toistaiseksi voimassa. Kaupungin palveluiden ja yleisten tilojen käyttöön liittyviä muutoksia suunnitellaan parhaillaan. Mikäli Joensuun kaupungin alueella epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa tulevalla viikolla, kaupungin yläkoulut, lukiot sekä Aikuislukio siirtyvät etäopetukseen talviloman jälkeen 15. maaliskuuta alkaen ja kaupungin palveluita sekä tilojen käyttöä rajoitetaan. Ylioppilaskirjoitukset tullaan järjestämään suunnitelmien mukaisesti.

Kaupungin palveluiden ja yleisten tilojen käyttöön liittyvistä muutoksista tiedotetaan tulevalla viikolla.

Kaupungin palveluissa ja tiloissa on voimassa vahva maskisuositus. Maskisuositus koskee myös 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

Joensuun kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Tarkemmat ohjeet kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.