Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki jakaa avustuksia asukastoimintaan ja maaseudun kehittämiseen

Joensuun kaupunki jakaa avustuksia asukastoimintaan ja maaseudun kehittämiseen

Joensuun kaupungin asukas- ja kyläyhdistysten toiminta-avustusten sekä maaseudun kehittämisavustuksen haku alkaa maaliskuussa. Molemmat haut ovat avoinna 1.–31.3.2022.

Vipinää pitäjiin maaseudun kehittämisavustuksella  

Maaseudun kehittämisavustus on tarkoitettu Joensuun maaseutua elävöittävien hankkeiden toteuttamiseen ja sitä myönnetään Joensuun maaseutuohjelmaa 2021–2025 tukeviin toimenpiteisiin.

Hakemusten arvioinnissa katsotaan eduksi eri toimijoiden välinen yhteistyö, sekä uuden ja kokeilevan toiminnan käynnistäminen.

– Haluamme kannustaa järjestöjä kokeilemaan uutta ja toivomme, että maaseudulla pohdittaisiin kehittämiskohteita yhdessä. Paras tilanne olisi, että rahoitettavien hankkeiden myötä syntyisi uusia yhteistyön muotoja järjestöjen ja muiden toimijoiden välille, taustoittaa aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Toiminta-avustuksilla tukea asukas- ja kyläyhdistysten arkeen

Asukas- ja kyläyhdistysten toiminta-avustuksella tuetaan asukastoimintaa harjoittavien yhdistysten normaalia, päivittäistä toimintaa. Toimitilojen, ympäristön tai virkistyspaikkojen kuten uimarannan, kesätorin, hiihtolatujen tai tapahtumapaikan kunnostaminen tai ylläpito omalla kustannuksella nostavat avustuksen määrää.

Avustusohjeita päivitetty selkeämmiksi

Molempien avustusten avustusohjeet on uudistettu tälle vuodelle ja suurin muutos on sähköisen avustushaun käyttöönotto. Paperisista hakulomakkeista luovuttiin, mutta palvelupisteiden henkilökunta Enossa, Hammaslahdessa, Kiihtelysvaarassa ja Tuupovaarassa auttaa tarvittaessa hakulomakkeen täyttämisessä.  

Anni Koskeli-Ratamaa rohkaisee järjestöjä tutustumaan sähköiseen hakulomakkeeseen.

– Hakulomaketta on karsittu ja tarvittavia liitteitä vähennetty. Maaseudun kehittämisavustuksen hakulomakkeen yhteydessä ei tarvitse enää automaattisesti toimittaa toimintakertomusta tai tilinpäätöstä, vaan niitä pyydetään avustuksen saaneilta tarvittaessa.

Asukas- ja kyläyhdistysten toiminta-avustuksiin on Joensuun kaupungin talousarviossa varattu rahaa 33 000 euroa ja maaseudun kehittämisavustuksiin 60 000 euroa.

Avustushaun lisätiedot ja hakuohjeet: joensuu.fi/asukas-ja-aluetoiminta

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.