Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungille oma löytötavaratoimistoJoensuun kaupungille oma löytötavaratoimisto – kaupungin tiloihin unohtuneita tavaroita voi kysellä Taitamosta

Joensuun kaupungille oma löytötavaratoimisto

Joensuun kaupunki on aloittanut löytötavaroiden keräämisen omista toimipaikoistaan. Aiemmin löytötavarat toimitettiin Pohjois-Karjalan Löytötavarapalveluun, mutta jatkossa kaupungin työllisyyspalveluiden Taitamo-tiimi huolehtii löytötavaroiden käsittelystä. 

Taitamo kerää asiakaspalvelupisteisiin, uimahalleihin, Urheilutaloon, Joensuu Areenaan, Nuorisokeskus Whisperiin ja museoihin unohtuneet tavarat. Tavaroita kerätään myös osasta kirjastoja. Asiakkaiden unohtamat tavarat toimitetaan kahden viikon välein lähimpään Taitamoon. Vesikosta, Areenalta ja Urheilutalolta löytyneet tavarat viedään Taitamoon aina perjantaisin. 

Ennen kuin löytötavarat on toimitettu Taitamoon, niitä voi kysellä suoraan siitä paikasta, johon tavara on unohtunut. Taitamossa löytötavarat kirjataan seuraavana arkipäivänä eOmistaja.fi-palveluun, josta voi etsiä löytötavaroita. 

– Palveluun kirjataan löytötavaran tiedot, löytöpaikka sekä mistä Taitamon toimipisteestä löytötavaran voi noutaa. Henkilökortit ja passit toimitamme suoraan poliisille, Taitamon työhönvalmentaja Aki Hallikainen kertoo.

Päiväkotien ja koulujen tiloihin unohtuneita tavaroita ei kerätä Taitamoon, vaan niitä voi kysellä suoraan kyseisten paikkojen henkilöstöltä. Linja-autoihin unohtuneita tavaroita voi edelleen kysyä suoraan liikennöitsijältä ja Waltti-kortteja Carelicum-palveluista. 

Löytötavarapalvelu on asiakkaille ilmainen. Löytötavaroita säilytetään Taitamossa kolme kuukautta, jonka jälkeen tavarat päätyvät kierrätykseen. 

– Kaupungin tiloihin unohtuu vuosittain paljon vaatteita ja arvotavaraa. Löytötavaratoimiston pitäminen istuu Taitamon toimintaan hyvin, sillä meillä on jo kierrätyskeskus. Jos löytötavaroille ei löydy omistajaa, voimme kierrättää ne eteenpäin, lahjoittaa vähävaraisille tai hävittää huonokuntoisimmat tavarat asianmukaisesti. Näin löytötavarat saadaan paremmin hyötykäyttöön. Osaltaan tämä tukee myös kaupungin ilmastotavoitteita, Taitamo-vastaava Kirsi Kärkäs-Vaittinen kertoo. 

Joensuun kaupungilla on aluehallintoviraston myöntämä lupa löytötavaratoimiston pitämiseen.  

Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet verkossa joensuu.fi/loytotavarat

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.