Löytötavarat

Joensuun kaupungin tiloista löytyneet löytötavarat toimitetaan työllisyyspalveluiden ylläpitämään löytötavaratoimistoon. Työllisyyspalveluiden Taitamo-tiimi kerää asiakaspalvelupisteisiin, uimahalleihin, Urheilutaloon, Joensuu Areenaan, Nuorisokeskus Whisperiin ja museoihin unohtuneet tavarat. Taitamoon kerätään myös osa kirjastojen löytötavaraoista, mutta palvelun piirissä ei ole kaikki kaupungin kirjastot. 

Kouluihin ja päiväkoteihin unohtuneita tavaroita voi kysellä suoraan koulun tai päiväkodin henkilöstöltä. Linja-autoon jääneitä tavaroita voi kysellä suoraan liikennöitsijältä ja Waltti-kortteja Carelicum-palveluista. Tarkemmat tiedot JOJO:n verkkosivuilla.

Löytötavarat, lista toimipaikoista

Löytötavaratoimistoon viedään näihin paikkoihin unohtuneet tavarat

Löytötavarat, tavaroiden noutaminen, säilytys ja ilmoittaminen

Löytötavaroiden noutaminen

Löytötavarat kerätään palvelupisteiltä pääsääntöisesti kahden viikon välein ja toimitetaan lähimpään Taitamoon. Vesikosta, Areenalta ja Urheilutalolta löytyneet tavarat viedään Taitamoon aina perjantaisin. Henkilöpaperit toimitetaan suoraan poliisille.

Taitamossa tavarat kirjataan seuraavana arkipäivänä eOmistaja-palveluun. Ennen kuin löytötavara on toimitettu Taitamolle, sitä voi kysyä suoraan siitä paikasta, johon tavara on unohtunut.

Näin eOmistaja-palvelu toimii:

  1. Selaa eOmistaja-palvelussa Joensuusta löytyneitä tavaroita.
  2. Tavaran tietoihin on merkitty osoite, jonne tavara on toimitettu. Sovi tavaran noudosta sähköpostilla loytotavara@joensuu.fi tai puhelimitse 050 562 6351. Löytötavaratoimistoissa ei välttämättä ole koko aikaa henkilökuntaa päivystämässä paikan päällä, joten noudosta kannattaa sopia etukäteen. Samalla voidaan varmistaa löytötavaran tuntomerkit. 

Löytötavaroista ei tarvitse maksaa löytö- tai säilytyspalkkiota.

Noutopaikkoina toimivat Taitamot:

  • Kantakaupunki: Jokikatu 8, 2 kerros, 80220 Joensuu
  • Eno: Kauppatie 23, 81200 Eno
  • Uimaharju: Oksatie 3, 81280 Uimaharju
  • Tuupovaara: Alatie 18, 82730 Joensuu
  • Hammaslahti: Opettajantie 3, 82200 Hammaslahti

Löytötavaroita säilytetään kolme kuukautta

Löytötavaroita säilytetään kolme kuukautta. Jos omistaja ei nouda tavaraansa kolmen kuukauden kuluessa, siirtyy sen omistusoikeus löytötavaratoimiston pitäjälle eli Joensuun kaupungille. Noutamatta jääneet tavarat lahjoitetaan säilytysajan päätyttyä kierrätyskeskus Kiertämölle, SOMA-koti toiminnan kautta vähävaraisille tai lahjoituskirpputoreille. 

Joensuun kaupunki on saanut Länsi- ja Sisä-Suomen alenhallintovirastolta luvan löytötavaratoimiston pitämiseen (LSSAVI/16944/2021).

Toimi näin, jos löydät kadonneen tavaran

Jos löydät kadonneen tavaran kaupungin tiloista tai niiden välittömästä läheisyydestä, toimita tavara henkilökunnallemme.

Otamme vastaan vain kaupungin omista tiloista löytyneitä tavaroita. Muualta löytyneet löytötavarat tulee toimittaa löytöpaikan henkilökunnalle tai poliisille. 

Sivu arviointi ja palaute