Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu kysyy lapsilta, miten lapsiystävällinen kaupunki heidän mielestään on

Joensuu kysyy lapsilta, miten lapsiystävällinen kaupunki heidän mielestään on

Joensuu on mukana Unicefin Lapsiystävällinen kunta -mallissa. Työskentely kestää useita vuosia ja ennen Joensuun omien tavoitteiden asettamista tehdään laaja alkukartoitus siitä, miten hyvin lapsiystävällisyys Joensuussa nykyisellään toteutuu.

Osana kartoitusta kaikki Joensuun alle 18-vuotiaat pääsevät nyt kertomaan, mitkä asiat tekevät kaupungista hyvän lapsille ja mitä voisi kehittää. Kyselyitä on jo järjestetty päiväkodeissa ja koululaisten kysely käynnistyy tällä viikolla.

Aivan jokainen alle 18-vuotias joensuulainen voi vastata kyselyyn osoitteessa www.joensuu.fi/kyselyt. Suora linkki kyselyyn on https://link.webropolsurveys.com/S/E6FAE61783BBA047. Vastausaikaa on 12. päivä toukokuuta asti.

– Mallissa mukana olo ei tietenkään tarkoita, että lasten huomiointi tai heidän kuulemisensa alkaisi Joensuussakaan vasta nyt, sanoo Joensuun kaupungin Lapsiystävällinen kunta -mallin koordinaattorina toimiva Heini Lehikoinen.

– Lapsiystävällisellä kunnalla on tavoitteena saada pysyviä muutoksia kunnan toimintatapoihin. Ne voivat olla konkreettisia parannuksia esimerkiksi harrastusmahdollisuuksiin tai siihen, miten lapsen etu huomioidaan kunnan päätöksenteossa. Eikä tämä koske kaupungin palveluista vain varhaiskasvatusta ja kouluja vaan myös esimerkiksi kaavoitusta ja liikuntapalveluita, Lehikoinen tarkentaa.

Alkukartoituksen jälkeen valitaan, mitä toiminnan osa-alueita Joensuussa aletaan kehittää ja miten. Kahden vuoden kehittämistyön jälkeen työn tulokset arvioidaan ja raportoidaan Unicefille.

Joensuu voi saada Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen vuonna 2023. Sen jälkeen tehdään uusi kartoitus senhetkisestä tilanteesta – ja määritellään lapset huomioivalle työlle uudet tavoitteet.

Kaupunginhallitus on nimennyt Joensuun Lapsiystävällinen kunta -mallin koordinaatioryhmän. Siihen kuuluvat Joensuun kaupungin eri yksiköiden lisäksi Siun sote, Riveria, ViaDia, Joensuun nuorisovaltuusto sekä kaupunginvaltuuston edustus.

Lisätietoa on osoitteessa www.joensuu.fi/lapsiystavallinen-kunta

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.