Sisältöjulkaisija

angle-left Haku esiopetukseen alkaa 1. joulukuuta

Haku esiopetukseen alkaa 1. joulukuuta

Kaikki vuonna 2016 syntyneet lapset tulee ilmoittaa esiopetukseen 1.12.–31.12.2021. Esiopetus alkaa elokuussa 2022.

Hakemus tehdään osoitteessa www.joenmuksut.fi kohdassa ”Hakemukset ja ilmoitukset”.

Kaksivuotisen esiopetuskokeilun koeryhmässä olevien lasten ei tarvitse enää ilmoittautua uudelleen.

Esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen perusteella lähikoulualueella olevasta päiväkodista tai koulusta. Lapsen esiopetuspaikka voi olla erityisestä syystä myös joku muu kuin osoitteen mukainen päiväkoti tai koulu.

Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna. Osallistumisesta vastaa lapsen huoltaja.

Päätökset päiväkotien esiopetuspaikoista lähtevät tiedoksi huoltajille 25.3.2022 varhaiskasvatuksen Daisy-järjestelmän kautta. Päätökset koulujen esiopetuspaikoista lähtevät tiedoksi huoltajille 26.3.2022 Wilman kautta.

Mikäli sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, voi hakemuksen tehdä paperilomakkeella. Lomakkeen voi tulostaa kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.joensuu.fi/perusopetus/lomakkeet, pyytää päiväkodeilta tai varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta osoitteesta Länsikatu 14, 4B, 2. kerros. Paperiset lomakkeet tulee palauttaa tai niiden tulee olla leimattu postissa perjantaihin 31.12.2021 mennessä.

Esiopetukseen hakemisesta saa lisätietoja:


Information about pre-school and application forms in Finnish, English, Russian and Arabic can be found on the website www.joensuu.fi/perusopetus/lomakkeet.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.