Sisältöjulkaisija

angle-left Entisen konservatorion ja entisen Lyseon lukion kiinteistöjen tarjouskilpailut alkoivat

Entisen konservatorion ja entisen Lyseon lukion kiinteistöjen tarjouskilpailut alkoivat

Joensuun kaupunki aloitti tarjouskilpailun kahdesta kohteesta Joensuun keskustassa. Kohteista ensimmäinen on entisen konservatorion rakennus tontteineen osoitteessa Rantakatu 31 ja toinen on entinen Lyseon lukion rakennus tontteineen osoitteessa Koskikatu 8.

Rantakatu 31 nähtävillä olleessa asemakaavamuutoksen luonnoksessa esitetään osaa nykyisestä rakennuksesta suojeltavaksi ja osaa tontista uudisrakennettavaksi.

Kilpailu järjestetään hinta- ja laatukilpailuna, jossa voittaja ratkaistaan hinnan ja laadun arvioinnin perusteella. Laatutekijöinä arvioidaan tarjoajan esittämiä suunnitelmia, muun muassa niiden kaupunkikuvallista soveltuvuutta, omaleimaisuutta sekä ekologisuutta ja energiatehokkuutta koko elinkaaren aikana. Tarjouskilpailun voittajan kanssa viedään kaavamuutos loppuun kumppanuuskaavoituksena.

Koskikatu 8 eli entisen Lyseon lukion tontilla sijaitseva 1950-luvun koulurakennus on suojeltu asemakaavalla. Tontin ja rakennuksen osalta järjestetään tarjouskilpailu, jossa myyjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Rantakatu 31 lisätiedot löytyvät osoitteesta: www.joensuu.fi/rantakatu31

Koskikatu 8 lisätiedot löytyvät osoitteesta: https://huutokaupat.com/3817866/arvokiinteisto-koskikatu-8-ent-lyseon-lukio

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.