Yritystontit

Joensuun kaupunki tarjoaa monipuolisia yritystontteja yritysten tarpeisiin. Joensuun yritystonttialueet sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella ja tarjoavat erinomaiset kuljetusmahdollisuudet rautatie-, maantie- ja vesireiteillä. Tämän lisäksi yritysalueilla pyritään tarjoamaan yrityksille myös muuta konkreettista hyötyä, muun muassa energiatuotannon ja materiaalivirtojen optimoinnin kautta.

Joensuussa tontteja räätälöidään yritysten tarpeiden mukaan. Ajantasaisin tieto vapaista yritystonteista löytyy kaupungin karttapohjaisesta tonttihakupalvelusta.

 

Business Joensuu palvelee yritystäsi

Haluamme tehdä investoinneista ja sijoittumisesta Joensuuhun helppoa ja mutkatonta. Kun etsit yrityksellesi tonttia tai toimitilaa Joensuusta, palvelee sinua ensisijaisesti Business Joensuu. Business Joensuun yritysasiantuntijat tarjoavat apua parhaan yritystontin tai toimitilan löytämiseen, toimitilojen rakennuttamiseen sekä myös rahoitukseen ja osaavan työvoiman rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää yritysalueista Business Joensuun sivuilta ja ota yhteyttä, niin lähdetään yhdessä etsimään ratkaisua yrityksesi tilatarpeisiin.

 

Joensuun yritysalueet

Joensuun yritysalueet ovat profiloituneet yritystoiminnan mukaan aina teollisuudesta kauppaan ja palveluihin. Joensuu on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali jo vuonna 2025 ja myös yritysalueilla kehitetään vihreitä energiaratkaisuja tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Yritysalueisiin voit tutustua Business Joensuun sivuilla:

  • Green Park – Älykäs ja vihreä yrityspuisto
  • Biotie  –  Energia mahdollistaa
  • Papinkangas – Tulevaisuuden teollisuuden ja kaupan kasvava keskittymä
  • Raatekangas – Monipuolinen kaupan ja teollisuuden keskittymä keskustan tuntumassa
  • Marjala –  Näkyvä yritysalue erinomaisten liikenneyhteyksien varrella

 

Kartassa on esitetty yritysalueiden sijainnit Joensuussa.

 

Tontin luovutus

Joensuun kaupungin maapoliittisen ohjelman mukaisesti kaupunki pääsääntöisesti vuokraa yritystontteja. Rakentamisvalmiudessa olevat yritystontit sekä tiedot niiden pinta-alasta, rakennusoikeudesta ja hinnoista löytyvät kaupungin karttapohjaisesta sähköisestä tonttihakupalvelusta. Valmiiden tonttien lisäksi yritysalueilla on laajoja korttelialueita, joiden tontit voidaan räätälöidä yritysten tarpeiden mukaisesti.

 

Myytävät tai vuokrattavat toimitilat

Myytäviä tai vuokrattavia toimitiloja löydät Business Joensuun  tilahakupalvelusta. Mikäli yrityksellesi sopivaa valmista toimitilaa ei löydy, Joensuun kaupungin omistama kiinteistöyhtiö Joensuun Yrityskiinteistöt Oy myös rakennuttaa ja vuokraa yritysten tarpeita vastaavia yrityskiinteistöjä.

 

 

Tulevaisuus rakentuu Joensuusta - ole mukana.

 

Ensisijaisesti ota yhteyttä:

yritystontit@businessjoensuu.fi

Leena Lehikoinen
Kehityspäällikkö, Investoinnit ja sijoittuminen
puh. 050 350 3415

Juha Saastamoinen
Yritysasiantuntija
puh. 050 382 5503

 

Joensuun kaupungin yhteyshenkilöt:

maaomaisuus@joensuu.fi

Kalle Sivén
Kaupungingeodeetti
puh. 050 511 0362

Sivu arviointi ja palaute