Yhdyskuntarekryn otsikko

Ihan kuin jotain puuttuis

Tällä meidän Joensuulla ja Tilastokeskuksella on perustavaa laatua oleva erimielisyys. Näin on ollut jo vuosikymmenet: Me kasvamme ja Tilastokeskus ennustaa kasvun taittuvan huomenna.

Näin oli 1990-luvulla, näin oli 2000-luvulla, näin oli 2010-luvulla ja näin se jatkuu 2020-luvulla. Mutta me vain kasvamme, sitkeästi, koska se on meidän luonteemme. Voit tulla katsomaan. Sallimme Tilastokeskukselle oman kuplansa.

Kasvu tarvitsee tekijänsä. Siihen tarvitaan kaupunkisuunnittelijoita. Ihmisiä, jotka tykkäävät tehdä töitä toisten ihmisten hyvinvoinnin vuoksi. Ihmisiä, jotka haluavat tehdä töitä paremman tulevaisuuden vuoksi. Ihmisiä, joilla pää kestää tuulessa.

Eli ihan kuin meiltä puuttuisit sinä!

Töitä tarjolla

Haemme kolmea ihmistä yhdyskuntasuunnitteluun, tulevaisuuden Joensuun näkijöiksi ja tekijöiksi. Haku alkaa virallisesti 29.8.2019, mutta voit jo nyt vinkata sopivista henkilöistä (itsestäsi tai muista) kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiaiselle sähköpostitse juha-pekka.vartiainen@joensuu.fi tai puhelimitse 050 538 0708.

  1. Kaavoitusarkkitehdin hommana on luonnostella ja luonnostella. Tehdä vaihtoehtoja, ehdottaa, myydä ideoita, sovittaa ja säätää – eikä koskaan lannistua. Leikkikehän rajat ovat suurin piirtein samat kuin Joensuun kantakaupungilla. Tutustu hakuohjeisiin.
  2. Maankäytön suunnittelijan päätyönä on nähdä tulevaan. Niistä tiedonmuruista, mitä meillä on menneestä ja nykyisestä pitää rakentaa näkymä siihen, miten ja missä väestö kasvaa ja muuttuu. Ja miten siihen vaikutetaan tontinluovutuksella. Päähomman oheen rakennetaan tehtävänkuva hakijan osaamisen pohjalta; selvityshankintaa, vuorovaikutusta, kirjoittamista, yleiskaavoitusta… Tutustu hakuohjeisiin.
  3. Suunnitteluavustaja pitää katseen tiessä, jalat polkimilla ja hanskalokeron järjestyksessä. Tekee suunnittelijoille mahdolliseksi keskittyä omaan työhönsä, huolehtii juoksevat asiat, hankkii aineistot ja hoitaa dokumentit päätöskuntoon. Tutustu hakuohjeisiin.

Työkaverit?

Meitä on 18, teidät kolme mukaan lukien. Konttorimme on saman katon alla yhdyskuntatekniikan, maaomaisuuden, rakennusvalvonnan ja Joensuun Veden kanssa. Kukaan ei ole kaukana. Eikä mikään ole kaukana - ainakaan mikään sellainen, millä on merkitystä. 
Juuri nyt ei porukassa ole yhtään tohtoria, mutta proviisori toki tietenkin on, ja yksi metsätalousteknikko. Ynnä muita koulutustaustoja. Suomi ei ole porukan ainoa äidinkieli. Ikähaitari on noin 30–60. Tähän joukkoon mahtuu.

Voit tulla meille tositarkoituksella ja pitkäksi aikaa – tämä työ ei lopu – tai voit tulla meille oppimaan mitä kaupunkisuunnittelu on. Joukossamme on pitkän linjan tekijöitä ja nuorta väkeä. Meiltä on moni saanut oppinsa kaupunkisuunnittelussa ja loistaa nyt muualla. Mutta kukaan ei ole lähtenyt meiltä ovat paukkuen – ei ole ollut tarvetta. Voit kysyä heiltä – Mikalta, Antilta, Kimmolta, Katalta...

Yhdyskuntarekryn video

Sivu arviointi ja palaute