Vauvauinti, sivun otsikko

Vauvauinti

Vauvauinti

Vauvauinnissa lapset nauttivat vesielementistä yhdessä vanhempien kanssa. Vauvauinnin tarkoitus on luoda vauvasta veden ystävä ja samalla tukea vauvan motorista kehitystä sekä lisätä vesiturvallisuutta. Alussa hyödynnetään vauvan sukellusrefleksiä pinnan alle sukelluksissa. Refleksin myöhemmin kadotessa vauva oppii pidättämään hengitystään veden alla.
Kevään 2022 vauvauinteihin haku on päättynyt

Uusia vauvauintiryhmiä kahdesti vuodessa

Uusia ryhmiä aloitetaan kahdesti vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa. Vauvauinnit järjestetään Virkistysuimala Vesikossa.

Ryhmään pääsyn edellytyksenä on:

  • vähintään 3 kk:n ikä
  • yli 5 kg:n paino
  • huoltajan infotilaisuuteen osallistuminen
  • vähintään toisen huoltajan hyvä suomenkielentaito tai tulkkina toimiva lisäavustaja.

Ryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti joensuulaisille perheille. Mikäli ryhmään hakee enemmän kuin ryhmässä on paikkoja, osallistujat arvotaan. Vauvauinnin alkeisryhmään osallistumisen jälkeen paikkaa voi hakea jatkoryhmään. Keväällä 2022 alkeisryhmiä on kolme ja jatkoryhmiä kaksi.

Vauvauinnin hinnat

Alkeis- ja jatkovauvauintiryhmiin osallistumisen hinta on 119 € /lapsi (sis. 8 kertaa) + panttimaksu 5 €. Hintaan kuuluu kahden aikuisen uimahallipääsymaksu. Tulkkina toimiva avustaja voi osallistua ryhmään maksutta. Hintamuutokset mahdollisia.

Kevään 2022 vauvauintien alkeis- ja alkeisjatkoryhmien haku

Haku alkaa maanantaina 15.11. klo 9.30 osoitteessa www.opistopalvelut.fi/joensuu ja päättyy su 28.11.2021 klo 22.55..

Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki lämmitetyssä vedessä. Yhden kokoontumiskerran kesto on 30 min. Keväällä 2022 järjestetään kolme alkeisryhmää, joissa paikkoja on 42 sekä kaksi jatkoryhmää (paikkoja 28). Jatkoryhmät on tarkoitettu vauvauinnin alkeet syksyllä 2021 suorittaneille. Hakijoille ilmoitetaan ryhmiin pääsystä sähköpostilla hakuajan päätyttyäRyhmiin valituille järjestetään infotilaisuus  tiistaina 11.1. klo 17.30 etäyhteydellä.