Vauvauinti, sivun otsikko

Vauvauinti

Vauvauinti

Vauvauinnissa lapset nauttivat vesielementistä yhdessä vanhempien kanssa. Vauvauinnin tarkoitus on luoda vauvasta veden ystävä ja samalla tukea vauvan motorista kehitystä sekä lisätä vesiturvallisuutta. Alussa hyödynnetään vauvan sukellusrefleksiä pinnan alle sukelluksissa. Refleksin myöhemmin kadotessa vauva oppii pidättämään hengitystään veden alla.

 

Kevään 2021 vauvauinnit on peruttu koronarajoitusten vuoksi. Nyt on hyvä hetki harjoitella valmiuksia ja veteen totuttaumista jo kotona. Vinkkejä veden ihmeelliseen maailmaan tutustumiseen täältä.
Syksyn vauvauinnit tulevat hakuun elokuussa 2021.

Vauvauinti on tarkoitettu yli 3 kuukauden ikäisille lapsille. Ne järjestetään Virkistysuimala Vesikossa.

Uusia vauvauintiryhmiä kahdesti vuodessa

Uusia ryhmiä aloitetaan kahdesti vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa.

Ryhmään pääsyn edellytyksenä on:

  • vähintään 3 kk:n ikä
  • yli 5 kg:n paino
  • huoltajan infotilaisuuteen osallistuminen
  • vähintään toisen huoltajan hyvä suomenkielentaito tai tulkkina toimiva lisäavustaja.

Ryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti joensuulaisille perheille. Mikäli ryhmään hakee enemmän kuin ryhmässä on paikkoja, osallistujat arvotaan. Vauvauintiin osallistumisen jälkeen paikkaa voi hakea jatkoryhmään. Myös uusia jatkoryhmiä aloitetaan sekä syys- että kevätkaudella.

Vauvauinnin hinnat

Alkeis- ja jatkovauvauintiryhmiin osallistumisen hinta on 119 € /lapsi (sis. 8 kertaa) + panttimaksu 5 €. Hintaan kuuluu kahden aikuisen uimahallipääsymaksu. Tulkkina toimiva avustaja voi osallistua ryhmään maksutta. Hintamuutokset mahdollisia.

Vauvauintien alkeiden haku kevät 2021

Haku alkaa maanantaina 16.11.2020 kello 9:30 verkossa. Ilmoittautumalla kurssille Vauvauintien alkeisryhmiin hakeminen*.

Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki lämmitetyssä vedessä. Alkeisryhmiä on kolme, paikkoja yhteensä 42. Ilmoittautumisajan jälkeen hakijoille ilmoitetaan ryhmiin pääsystä sähköpostilla. Ryhmiin valituille järjestetään infotilaisuus etäyhteydellä TEAMS:in kautta, linkki infoon lähetetään sähköpostitse.

HUOM! Täytä hakemus vauvan tiedoilla ja lisää huoltajan tiedot ”lisää maksajan tiedot” –kohtaan. Yhden kokoontumiskerran kesto on 30 min.

Jatkoryhmien haku kevät 2021

Haku alkaa maanantaina 9.11.2020 kello 9:30 verkossa. Ilmoittautumalla kurssille Vauvauinti jatkoryhmiin hakeminen*.

Vauvauinnin jatkoryhmä on tarkoitettu vauvauinnin alkeet syksyllä 2020 suorittaneille, muut voivat tiedustella vapaita paikkoja 1.12.2020 alkaen p. 050 4325842. Jatkoryhmiä on kaksi, paikkoja yhteensä 28. Mikäli ryhmiin tulee enemmän hakijoita kuin ryhmissä on paikkoja, osallistujat arvotaan. Ryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti joensuulaisille perheille.Ilmoittautumisajan jälkeen hakijoille ilmoitetaan ryhmiin pääsystä sähköpostilla.

HUOM! Täytä hakemus vauvan tiedoilla ja lisää huoltajan tiedot ”lisää maksajan tiedot” –kohtaan.