Vauvauinti, sivun otsikko

Vauvauinti

Vauvauinti

Vauvauinnissa lapset nauttivat vesielementistä yhdessä vanhempien kanssa. Vauvauinnin tarkoitus on luoda vauvasta veden ystävä ja samalla tukea vauvan motorista kehitystä sekä lisätä vesiturvallisuutta. Alussa hyödynnetään vauvan sukellusrefleksiä pinnan alle sukelluksissa. Refleksin myöhemmin kadotessa vauva oppii pidättämään hengitystään veden alla.
Haku syksyllä järjestettäviin vauvauinnin alkeisiin alkaa maanantaina 7.8. klo 9.30 ja päättyy sunnuntaina 20.8. klo 23.59.

Uusia vauvauintiryhmiä kahdesti vuodessa

Uusia ryhmiä aloitetaan kahdesti vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa. Vauvauinnit järjestetään Virkistysuimala Vesikossa. Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki lämmitetyssä vedessä. Yhden kokoontumiskerran kesto on 30 min. 

Ryhmään pääsyn edellytyksenä on:

  • vähintään 3 kk:n ikä
  • yli 5 kg:n paino
  • huoltajan infotilaisuuteen osallistuminen
  • vähintään toisen huoltajan hyvä suomenkielentaito tai tulkkina toimiva lisäavustaja.

Ryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti joensuulaisille perheille. Mikäli ryhmään hakee enemmän kuin ryhmässä on paikkoja, osallistujat arvotaan. Vauvauinnin alkeisryhmään osallistumisen jälkeen paikkaa voi hakea jatkoryhmään. Syksyllä 2023 alkeisryhmiä on neljä ja jatkoryhmiä yksi.

Vauvauinnin hinnat 

Alkeis- ja jatkovauvauintiryhmiin osallistumisen hinta on 123 € /lapsi (sis. 8 kertaa) + panttimaksu 5 €. Hintaan kuuluu kahden aikuisen uimahallipääsymaksu. Tulkkina toimiva avustaja voi osallistua ryhmään maksutta. Hintamuutokset mahdollisia.

Syksyn 2023 vauvauinteihin haku

Vauvauinnin alkeet

Haku syksyllä järjestettäviin vauvauinnin alkeisiin alkaa maanantaina 7.8. klo 9.30 osoitteessa www.opistopalvelut.fi/joensuu, ilmoittautumalla kurssille 16018123 Vauvauinti alkeet haku syksy 2023*. Haku päättyy sunnuntaina 20.8. klo 23.59.

Vauvauinnin jatkoryhmät

Vauvauinnin jatkoryhmät on tarkoitettu alkeet keväällä 2023 suorittaneille. Haku alkaa maanantaina 17.4. klo 12.00 osoitteessa www.opistopalvelut.fi/joensuu, ilmoittautumalla kurssille 16018323 Vauvauinti jatko haku syksy 2023*. Haku päättyy sunnuntaina 13.8. klo 23.59.