Vauvauinti, sivun otsikko

Vauvauinti

Vauvauinti

Vauvauinnissa lapset nauttivat vesielementistä yhdessä vanhempien kanssa. Vauvauinnin tarkoitus on luoda vauvasta veden ystävä ja samalla tukea vauvan motorista kehitystä sekä lisätä vesiturvallisuutta. Alussa hyödynnetään vauvan sukellusrefleksiä pinnan alle sukelluksissa. Refleksin myöhemmin kadotessa vauva oppii pidättämään hengitystään veden alla.
Syksyn vauvauinnit tulevat hakuun tiistaina 10.8.2021 klo 9.30.

Uusia vauvauintiryhmiä kahdesti vuodessa

Uusia ryhmiä aloitetaan kahdesti vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa. Vauvauinnit järjestetään Virkistysuimala Vesikossa.

Ryhmään pääsyn edellytyksenä on:

  • vähintään 3 kk:n ikä
  • yli 5 kg:n paino
  • huoltajan infotilaisuuteen osallistuminen
  • vähintään toisen huoltajan hyvä suomenkielentaito tai tulkkina toimiva lisäavustaja.

Ryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti joensuulaisille perheille. Mikäli ryhmään hakee enemmän kuin ryhmässä on paikkoja, osallistujat arvotaan. Vauvauinnin alkeisryhmään osallistumisen jälkeen paikkaa voi hakea jatkoryhmään. Syksyllä 2021 järjestetään ainoastaan alkeisryhmiä. Seuraavat (alkeis-) ja jatkoryhmät järjestetään keväällä 2022.

Vauvauinnin hinnat

Alkeis- ja jatkovauvauintiryhmiin osallistumisen hinta on 119 € /lapsi (sis. 8 kertaa) + panttimaksu 5 €. Hintaan kuuluu kahden aikuisen uimahallipääsymaksu. Tulkkina toimiva avustaja voi osallistua ryhmään maksutta. Hintamuutokset mahdollisia.

Syksyn 2021 vauvauintien alkeis- ja alkeisjatkoryhmien haku

Haku alkaa tiistaina 10.8. klo 9.30 opistopalveluiden verkossa ja päättyy su 22.8.2021 klo 23.59.

Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki lämmitetyssä vedessä. Yhden kokoontumiskerran kesto on 30 min. Syksyllä järjestetään neljä alkeisryhmää, joissa paikkoja on yhteensä 40. Lisäksi järjestetään yksi alkeisjatkoryhmä (paikkoja 10), joka on tarkoitettu keväällä 2021 vauvauintiin hakeneille perheille, mikäli vauvauinnin edellytykset (vauvan ikä <12 kk) yhä täyttyvät. Hakijoille ilmoitetaan ryhmiin pääsystä sähköpostilla hakuajan päätyttyä. Ryhmiin valituille järjestetään infotilaisuus tiistaina 31.8. klo 17.30 etänä.