Vauvauinti, sivun otsikko

Vauvauinti

Vauvauinti

Vauvauinnissa lapset nauttivat vesielementistä yhdessä vanhempien kanssa. Vauvauinnin tarkoitus on luoda vauvasta veden ystävä ja samalla tukea vauvan motorista kehitystä sekä lisätä vesiturvallisuutta. Alussa hyödynnetään vauvan sukellusrefleksiä pinnan alle sukelluksissa. Refleksin myöhemmin kadotessa, vauva oppii pidättämään hengitystään veden alla.
Haku keväällä järjestettäviin vauvauinteihin alkaa maanantaina 20.11. klo 7.00 ja päättyy sunnuntaina 3.12. klo 23.59.

Uusia vauvauintiryhmiä kahdesti vuodessa

Uusia ryhmiä aloitetaan kahdesti vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa. Vauvauinnit järjestetään Virkistysuimala Vesikossa. Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki lämmitetyssä vedessä. Yhden kokoontumiskerran kesto on 30 min. 

Ryhmään pääsyn edellytyksenä on:

  • vähintään 3 kk:n ikä
  • yli 5 kg:n paino
  • huoltajan infotilaisuuteen osallistuminen
  • vähintään toisen huoltajan hyvä suomenkielentaito tai tulkkina toimiva lisäavustaja.

Ryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti joensuulaisille perheille. Mikäli ryhmään hakee enemmän kuin ryhmässä on paikkoja, osallistujat arvotaan. Vauvauinnin alkeisryhmään osallistumisen jälkeen paikkaa voi hakea jatkoryhmään. Keväällä 2023 alkeisryhmiä on neljä ja jatkoryhmiä yksi.

Vauvauinnin hinnat 

Alkeis- ja jatkovauvauintiryhmiin osallistumisen hinta on 123 € /lapsi (sis. 8 kertaa) + panttimaksu 5 €. Hintaan kuuluu kahden aikuisen uimahallipääsymaksu. Tulkkina toimiva avustaja voi osallistua ryhmään maksutta. Hintamuutokset mahdollisia.

Kevään 2024 vauvauinteihin haku

Vauvauinnin alkeet

Haku keväällä järjestettäviin vauvauinnin alkeisiin alkaa maanantaina 20.11. klo 7.00 osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/joensuu/fi/  ilmoittautumalla kurssille 16018124 Vauvauinti alkeet haku kevät 2024*. Haku päättyy sunnuntaina 3.12. klo 23.59.

Vauvauinnin jatkoryhmä

Vauvauinnin jatkoryhmä on tarkoitettu alkeet syksyllä 2023 suorittaneille. Haku alkaa maanantaina 20.11. klo 7.30 osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/joensuu/fi/ ilmoittautumalla kurssille 16018324 Vauvauinti jatko haku kevät 2024*. Haku päättyy sunnuntaina 3.12. klo 23.59.