Vauvauinti, sivun otsikko

Vauvauinti

Vauvauinti

Vauvauinnissa lapset nauttivat vesielementistä yhdessä vanhempien kanssa. Vauvauinnin tarkoitus on luoda vauvasta veden ystävä ja samalla tukea vauvan motorista kehitystä sekä lisätä vesiturvallisuutta. Alussa hyödynnetään vauvan sukellusrefleksiä pinnan alle sukelluksissa. Refleksin myöhemmin kadotessa, vauva oppii pidättämään hengitystään veden alla.
Haku syksyllä järjestettäviin vauvauinnin alkeisiin alkaa torstaina 8.8. klo 7.00 ja päättyy 23.8. klo 23.59.

Uusia vauvauintiryhmiä kahdesti vuodessa

Uusia ryhmiä aloitetaan kahdesti vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa. Vauvauinnit järjestetään Virkistysuimala Vesikossa. Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki lämmitetyssä vedessä. Yhden kokoontumiskerran kesto on 30 min. 

Ryhmään pääsyn edellytyksenä on:

  • vähintään 3 kk:n ikä
  • yli 5 kg:n paino
  • huoltajan infotilaisuuteen osallistuminen
  • vähintään toisen huoltajan hyvä suomenkielentaito tai tulkkina toimiva lisäavustaja.

Ryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti joensuulaisille perheille. Mikäli ryhmään hakee enemmän kuin ryhmässä on paikkoja, osallistujat arvotaan. Vauvauinnin alkeisryhmään osallistumisen jälkeen paikkaa voi hakea jatkoryhmään. Syksyllä 2024 alkeisryhmiä on neljä ja jatkoryhmiä yksi.

Vauvauinnin hinnat 

Alkeis- ja jatkovauvauintiryhmiin osallistumisen hinta on 133 € /lapsi (sis. 8 kertaa) + panttimaksu 5 €. Hintaan kuuluu kahden aikuisen uimahallipääsymaksu. Tulkkina toimiva avustaja voi osallistua ryhmään maksutta. Hintamuutokset mahdollisia.

Syksyn 2024 vauvauinteihin haku

Vauvauinnin alkeet

Haku syksyllä järjestettäviin vauvauinnin alkeisiin alkaa torstaina 8.8. klo 7.00 osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/joensuu/fi/  ilmoittautumalla kurssille 16018124 Vauvauinti alkeet haku syksy 2024*. Haku päättyy perjantaina 23.8. klo 23.59.

Vauvauinnin jatkoryhmä

Vauvauinnin jatkoryhmä on tarkoitettu alkeet keväällä 2024 suorittaneille. Haku on avoinna sunnuntaihin 18.8.2024 saakka osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/joensuu/fi/ ilmoittautumalla kurssille 16018324 Vauvauinti jatko haku syksy 2024*