Siirtolapuutarha- ja viljelyspalstat, tontit, tontit ja rakentaminen

Siirtolapuutarha- ja viljelyspalstat

Siirtolapuutarhat / Ryhmäpuutarhat, tontit

Siirtolapuutarhat / Ryhmäpuutarhat

Joensuun kaupungilla on vuokrattuja siirtolapuutarhapalstoja sekä Linnunlahdella että Utrassa yhteensä noin 190 kappaletta. Vapaita tontteja on jäljellä enää muutamia Utrassa.

Utran tontit ovat kooltaan 375m² (15x25m). Palstat vuokrataan 20 vuodeksi ja vuonna 2020 vuosivuokra uudelle vuokralaiselle on 140 euroa. Vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin ja se tarkistetaan kunkin kalenterivuoden alussa edellisen vuoden keski-indeksilukua vastaavaksi. Vuokranmaksu tapahtuu toukokuun loppuun mennessä.

Vuokralainen on velvollinen kirjauttamaan vuokrasopimuksensa Maanmittauslaitoksella.
Puutarhapalstalle on rakennettava 27 — 30 m² suuruinen mökki kolmen (3) vuoden kuluessa. Mökkiin on mahdollista rakentaa kompostoiva käymälä, sekä kevyt tulisija. Sähköliittymä on hankittava itse sähköntoimittajalta. Utran alueella korkea pohjaveden taso on huomioitava rakentamisessa. Rakennuslupaan ja rakennustapaan liittyvissä asioissa tietoja antaa rakennusvalvonta.

Mökkiä saa käyttää loma-asuntona vuosittain aikavälillä 1.5 — 15.10.
Vesi vesipostista tai tekemällä oma liitos siirtolapuutarhayhdistyksen vesijohtoverkkoon.
Alueiden yhteisistä sauna- ja kerhotiloista vastaavat alueiden siirtolapuutarhayhdistykset.

Vuokralaisella on etuoikeus vuokrakauden päättyessä saada palsta uudelleen vuokralle, jos se uudestaan luovutetaan vuokralle samanlaiseen tarkoitukseen.

Vapaat siirtolapuutarhatontit näet karttapalvelumme kautta.

Viljelypalstat

Joensuussa on tarjolla omaan viljelyyn tarkoitettuja viljelypalstoja Marjalassa, Mutalassa, Hukanhaudalla, Pilkossa ja Utrassa.

Marjalan viljelypalstoja hallinnoi ja vuokraa Marjalan asukasyhditys ry, muita alueita Joensuun 4h-yhdistys.

Lisätietoja viljelypalstoista täältä.