Siirtolapuutarha- ja viljelyspalstat, tontit, tontit ja rakentaminen

Siirtolapuutarha- ja viljelyspalstat

Siirtolapuutarhat / Ryhmäpuutarhat, tontit

Siirtolapuutarhat / Ryhmäpuutarhat

Joensuun kaupungilla on siirtolapuutarhapalstoja sekä Linnunlahdella että Utrassa yhteensä noin 190 kappaletta. Vapaita tontteja on jäljellä enää muutamia Utrassa.

Utran tontit ovat kooltaan 375m² (15x25m). Palstat vuokrataan 20 vuodeksi ja vuonna 2022 vuosivuokra on 143,49 euroa. Vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin ja se tarkistetaan kunkin kalenterivuoden alussa edellisen vuoden keski-indeksilukua vastaavaksi. Vuokranmaksu tapahtuu toukokuun loppuun mennessä kaupungin toimittamaa laskua vastaan.

Vuokralainen on velvollinen kirjauttamaan vuokrasopimuksensa Maanmittauslaitoksella.
Puutarhapalstalle on rakennettava 27 — 30 m² suuruinen mökki kolmen (3) vuoden kuluessa. Mökkiin on mahdollista rakentaa kompostoiva käymälä, sekä kevyt tulisija. Sähköliittymä on hankittava itse sähköntoimittajalta. Utran alueella korkea pohjaveden taso on huomioitava rakentamisessa. Rakennuslupaan ja rakennustapaan liittyvissä asioissa tietoja antaa rakennusvalvonta.

Palstalle istutettavat puut, pensaat sekä muut istutukset on sijoitettava niin, etteivät ne tuota naapureille ja kulkuteille haittaa ja vahinkoa. Palsta ja sitä rajoittavat käytävät ja ojat on pidettävä puhtaina ja siisteinä. Nurmikot ja pensasaidat on leikattava säännöllisesti. Kaikki roskat ja rik­ka­ruohot on vietävä sitä varten osoi­tet­tuu­n pai­kkaan.

Mökkiä saa käyttää loma-asuntona vuosittain aikavälillä 1.5 — 15.10.
Vesi vesipostista tai tekemällä oma liitos vesijohtoverkkoon. Vesijohtoveden käyttäminen on mahdollista vain liittymällä siirtolapuutarhayhdistyksen jäseneksi.
Alueiden yhteisistä sauna- ja kerhotiloista vastaavat alueiden siirtolapuutarhayhdistykset.

Vuokralaisella on etuoikeus vuokrakauden päättyessä saada palsta uudelleen vuokralle, jos se uudestaan luovutetaan vuokralle samanlaiseen tarkoitukseen.

Vapaat siirtolapuutarhatontit näet karttapalvelumme kautta.

Viljelypalstat

Joensuussa on tarjolla omaan viljelyyn tarkoitettuja viljelypalstoja Mutalassa, Hukanhaudalla, Pilkossa ja Utrassa.

Viljelypalstoja hallinnoi Joensuun 4h-yhdistys.

Lisätietoja viljelypalstoista täältä.