Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton Joensuun kaupungin nuorten toimielin. Valtuusto koostuu 20 varsinaisesta ja maksimissaan 20 varajäsenestä, jotka kokoontuvat kerran kuussa yleiskokoukseen. Nuorisovaltusto toimii 2 vuotta kerrallaan ja seuraavat vaalit järjestetään syksyllä 2022. Hyvällä ryhmähengellä ja tekemisen meiningillä saadaan aikaan vaikka mitä!

Tavoitteet

Nuorisovaltuuston tavoitteena on saada nuorten ääni kuuluviin osallistumalla päätöksentekoon ja tarttumalla ajankohtaisiin aiheisiin. Erilaisilla tapahtumilla tuodaan iloa ja vaihtelua nuorten arkeen. Valtuusto myös tukee nuoria rahoittamalla heidän omia projektejaan.

Toiminta

Kun kaupungissa tehdään päätöksiä, jotka koskevat nuoria, nuorisovaltuusto on varmistamassa, että nuorten näkökulmat otetaan huomioon.

Valtuusto on järjestänyt ja järjestää paljon erilaisia tapahtumia. Näistä esimerkkeinä katutanssitapahtuma Jns ovat the Street ja nuorten klubitapahtuma Timanttiklubi. Uusia tapahtumia suunnitellaan kaiken aikaa. Valtuusto ottaa osaa myös muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin kuten ilmastomielenosoituksiin ja Paikoillanne, valmiit, liiku! -tapahtumaan.

Ajankohtaisiin aiheisiin nuorisovaltuusto tarttuu paikallislehtien mielipidekirjoituspalstojen ja omien lehtiprojektien avulla. Valtuusto on julkaissut vanhempien eron vaikutuksia ja mielenterveyttä käsittelevät Ero- ja Mielenrauhaa -lehdet.

Nuorisovaltuusto on tehnyt aloitteita esimerkiksi bussiaikatauluista ja kouluruoasta.

Valtuustolla on vuodessa 2000 euroa rahaa, jota se voi myöntää nuorten omiin projekteihin.

Lautakuntatoiminta

Nuorten äänen kuuluvuutta edistää nuorisovaltuuston edustajien puhe- ja läsnäolo-oikeus Joensuun kaupungin lautakunnissa. Kaupunki ottaa vastaan aloitteita ja kuulee nuoria mielellään!

Lautakuntaedustajat

Lautakuntaedustajat

Joensuun nuorisovaltuusto 2021–2022

Joensuun nuorisovaltuusto 2021–2022

Nuorisovaltuustovaalit, nostoboksi

Esityslistat ja pöytäkirjat

Kansiot
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • YHTEYSTIEDOT

  Nuoriso_Nuva_kartta

  Torikatu 17, Joensuu

  Sivu arviointi ja palaute