Lastenkulttuuri Joensuussa

Toukokuun toisella viikolla 9.–15.5.2022 vietetään valtakunnallista Lastenkulttuurin juhlaviikkoa. Juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille.

Lastenkulttuurin juhlaa Pohjois-Karjalassa

Tiistaina 10.5. klo 10.00 – Lapsiteatteri Sekamelska esittää Pekka Töpöhäntä 

Gösta Knutssonin klassikkotarina Pekka Töpöhäntä taittuu raikkaaksi ja uudenlaiseksi tarinaksi rääkkyläläisen lapsiteatteri Sekamelskan tassuissa.   

Pekka Töpöhäntä on kissa, jolla häntää ei ole kovin paljon. Paksuhäntäinen pahis Monni, vanavedessään Pulla ja Pilli järjestävät Pekalle nihkeitä oltavia, joista selvitäkseen Pekan nokkeluudella ja rohkeudella on käyttöä.  Esityksen kesto on n. 30 minuuttia. Mukaan linkistä https://bit.ly/sekamelska

Sekamelskan Pekka Töpöhäntä tulkinta on nähtävilla verkossa sunnuntaille 22.5. saakka.

Lauantaina 14.5. klo 10–13 – Lasten lauantai

 

Koko perheen tapahtumaan Kulttuuritehdas Siihtalassa on vapaa pääsy. Ohjelma koostuu elokuvasta, animaatiotyöpajasta ja muusta työpajatoiminnasta.

Tapahtumat järjestävät yhteistyössä Teatteri-Traktori lastenkulttuurikeskus ja Pohjois-Karjalan elokuvayhdistys. Katso lisää Teatteri-Traktorin verkkosivuilta ja Facebook-sivulta!

Tutustu myös juhlaviikon valtakunnalliseen ohjelmaan

____

 

Lapsille on Joensuussa tarjolla runsaasti tekemistä ja kokemista. Kaupungissa järjestetään lastentapahtumia ympäri vuoden. Niiden lisäksi peruskoululaiset pääsevät tutustumaan monipuolisesti taiteen eri lajeihin Kulttuurin virta -kulttuuripolun kautta.

Joensuussa lapsiperheet pääsevät nauttimaan kulttuurista niin teatterin, musiikin, satutuntien kuin monien muidenkin tapahtumien ja kohtaamispaikkojen kautta. 

Joensuun tapahtumakalenteri kokoaa alleen lukuisten eri toimijoiden tapahtumia aivan kaiken ikäisille ja monenlaisesta kiinnostuneille. Tapahtumakalenteriin tapahtumia pystyvät lisäämään niiden järjestäjät itse. Tapahtumien joukosta lapsille ja nuorille suunnatut tapahtumat löytyvät lapset ja nuoret-kategorian alta.

Lapsille suunnattuja tapahtumia löydät myös Lasten Joensuun Facebook-sivuilta. Muksujen maakunta kerää yhteen lastentapahtumia ympäri Pohjois-Karjalaa.

Joensuun Lastenkulttuurikeskus toteuttaa Joensuussa sekä maakunnassa Kulttuurin virta -kulttuuripolkua, joka tuo kulttuurin jokaisen peruskoululaisen saataville. Voit lukea lisää lastenkulttuurikeskuksen toiminnasta sen omilta sivuilta.

 

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute

Lasten joensuu Facebookissa