Koveron kirjailijaresidenssi

Kirjailijaresidenssi sijaitsee keskellä pohjoiskarjalaista kulttuurimaisemaa Koveron kylässä, joka on syntynyt viimeistään keskiajalla. Koverosta on noin 8 km Tuupovaaran kirkonkylälle ja 46 km Joensuuhun. Residenssi on Koveron majatalossa ja sitä hallinnoi Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut.

Kirjailijaresidenssi on tarkoitettu ensisijaisesti kirjailijoille ja kääntäjille, mutta residenssissä voi työskennellä sen ollessa vapaana myös jonkun muun tilaan soveltuvan alan edustaja. Kirjailijaresidenssissä voi työskennellä pääsääntöisesti yksi taiteilija kerrallaan.

Koveron kirjailijaresidenssi tarjoaa taiteilijalle käyttöön tilavan yksiön, jossa on oma keittiö sekä peseytymis- ja pyykinpesumahdollisuudet.

Hakeminen

Vuosittain Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa jatkuvalla haulla haettavaksi residenssijaksoja.
Yhden jakson kesto on neljä viikkoa.

Kirjailijaresidenssiin haetaan vapaamuotoisella kirjeellä. Hakemukseen liitetään yhden sivun mittainen työsuunnitelma, ansioluettelo ja suositukset. Tullakseen valituksi tulee hakijan olla alallaan toimiva ammattilainen ja /tai suorittanut oman alansa loppututkinnon.

Lähetä hakemus:

sähköpostilla sari.suvanto@joensuu.fi

tai postitse

Joensuun kaupunki
Kulttuuripalvelut
Tiedepuisto
Länsikatu 15 rak 4 A 3. krs
80110 Joensuu

Kuoreen tunnus: "Kirjailijaresidenssi"

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti. Tämän jälkeen hakijan tulee hyväksyä kirjailijaresidenssin käyttösäännöt, allekirjoittaa kirjailijaresidenssioleskelua koskeva sopimus ja toimittaa allekirjoitetut dokumentit kulttuuripalveluihin. Tämän vastaanottoilmoituksen jälkeen kirjailijaresidenssiasukkaalle lähetetään lasku sekä infopaketti Tuupovaaraan saapumisesta ja kirjailijaresidenssissä oleskelusta.

Myös muut eri mittaiset työskentelyjaksot Koveron majatalon residenssihuoneistossa ovat mahdollisia, niistä voi ottaa yhteyttä suoraan Koveron majataloon http://koveronmajatalo.net/

Yhteistyötahot residenssin toiminnassa

Koveron kirjailijaresidenssi, säännöt

Koveron kirjailijaresidenssin säännöt

Koveron kirjailijaresidenssi

Koveron kirjailijaresidenssi sijainti

Koverontie 4, 82710 Kovero

Sivu arviointi ja palaute