Tulevat tonttikilpailutukset – Koskikatu 8 (ent. Lyseon lukio)

Joensuun lyseon lukio sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, ruutukaava-alueella. Lukiotoiminta rakennuksessa on päättynyt ja rakennus myydään tontteineen. Mikäli kohde kiinnostaa, ota yhteyttä maaomaisuus@joensuu.fi.

Tämä 1950-luvun koulurakennus on suojeltu asemakaavalla. 

Alueen asemakaava on muutettu vuonna 2019. Asemakaavassa tontti 167-1-133-4 on osoitettu kaava merkinnällä KOT/s, liike- ja toimistorakennusten sekä kehittämis-, koulutus-, tutkimus- ja näihin verrattavaa toimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. Korttelin käyttötarkoitusta on laajennettu, jotta tulevaisuudessa on mahdollista muuttaa tiloja muuhunkin kuin opetuskäyttöön. Rakennusoikeutta tällä 9327 m² tontilla on yhteensä 8394 k-m². Rakennusoikeutta on käytetty 5048 k-m².  Koska kaava-alue sijaitsee maakunnallisesti arvokkaassa miljöössä, tulee uusien rakennusten muodostaa kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja ympäristöön sopiva kokonaisuus niin, että suojeltujen rakennusten ominaispiirteet huomioidaan. 

Rakennuksesta on teetetty kuntoarvio, joka löytyy tältä sivustolta. 

Rakennuksessa toimii tällä hetkellä sekä ulkoisia että sisäisiä vuokralaisia. Vuokrasopimukset siirretään kaupan teon yhteydessä ostajalle. 

Rakennuksen myynti sisältyy hyväksytyn Joensuun kaupungin vuoden 2021 talousarvion Tilakeskuksen toimitilatoimenpiteisiin. 

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • YHTEYSTIEDOT

    Sivu arviointi ja palaute